2017-03-13 07:00Pressmeddelande

Utmana dina sinnen med Undercover Choreography

null

Två ansamlingar av stjärnstoff. Färgsprakande tyger och popmusik. Och en kväll som utmanar allt din hjärna berättar för dig. Välkommen till föreställningen "(We are) Made of Star Stuff".

Blunda och föreställ dig en värld utan kategorier. Där en sten kan vara en människa, kan vara ett tyg eller en maskin. En samling partiklar av stjärnstoff som råkar anta det ena, eller andra objektet. En värld full av aktiviteter, men utan etiketter att sätta på tingen.

Mitt i denna vakuummaskin: Två svartklädda och ansiktslösa, girl power-ninjor, som leker med alltet och olika stereotyper.
Vad händer om vi förvandlar oss till catwalk-stjärnor i karaktärerna Smurfen, Maskinen och Tornet?
Kan vi absorberas upp av ett berg?

En kväll som ger dig möjligheten att utmana det dina ögon och hjärna uppfattar. En plats. En kontext. En resa i universum, till musik av bl a Kylie Minogue och Silvana Imam.

Med projektet Undercover Choreography har dansarna Carima Neusser och Sanna
Söderholm gjort en föreställning som ruckar på våra uppfattningar både om vad kroppen, världen och vad teaterrummet är.

Kvällens andra del är Conversation Practices – ett organiserat interaktivt publiksamtal. 

Föreställningsdatum:

Torsdag 16 mars kl 19.00
Fredag 17 mars kl 19.00

................................................................................................................................
OM UNDERCOVER CHOREOGRAPHY

Det började med att de två möttes kring feministiska teorier och funderingar kring dansvärlden. Nu, ett år senare, kommer de till Dansens Hus under gruppnamnet Undercover Chorography för att visa föreställningen "(We Are) Made of Star Stuff" 

–  Undercover Choreography handlar om att vi likställer vår kropp med material, och med rummet vi är i. Publiken får utrymme att tänka och uppleva sitt eget perspektiv – vad är det jag ser? En chans att erfara saker på en annan nivå än den kognitiva. Det handlar också om tankarna som jag som dansare har – hur dom kommer ut i kroppen. Vem är jag på scenen?, säger Carima Neusser.

................................................................................................................................

OM CARIMA NEUSSER

Carima Neusser är koreograf och dansare Hon är utbildad på bland annat Iwanson i München och i New York. Hon har presenterat sitt arbete i olika sammanhang på klubbar, dansscener och konsthallar runtom i Sverige. Carima har arbetat med konstnärer, musiker och koreografer såsom Simone Forti, Jacopo Miliani, Per Hüttner, Jean- Louise Huhta. Hon har också dansat och koreograferat för artister såsom Silvana Imam och Jonathan Johansson.

................................................................................................................................

OM SANNA SÖDERHOLM

Sanna Söderholm är dansare, koreograf, pedagog och forskare med nära 30 år i branschen. Genom åren har hon arbetat med allt från Janet Jackson till Cristina Caprioli – toppat med en masterexamen i koreografi på Dans- och Cirkushögskolan.

................................................................................................................................

För mer information, intervjuförfrågningar och pressbiljetter, kontakta susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert