2023-02-24 08:05Pressmeddelande

Urpremiär för Fredrik Benke Rydmans "Master of dance"

Fredrik Benke Rydman är tillbaka. Nu på helt egen hand. I "Master of dance" möter vi honom helt solo på Elverkets scen i en dansmonolog av, och med, honom själv. Urpremiär 3 mars på Dansens Hus Elverket.

Med humor, allvar och starka visuella koreografier bjuds publiken på en annorlunda upplevelse med både dans och teater. Manus är skrivet av Martin Luuk och Benke i ett nära samarbete, och föreställningen regisseras av Jörgen Thorsson.
Med humor som vapen ger duon sig på att bryta ner det koreografiska arbetet i sina minsta beståndsdelar. Föreställningen byggs upp som en masterclass där Benke efter många år som dansare, koreograf och regissör delar med sig av alla hemligheter från dansvärlden.

- Oj oj, för mig så känns detta väldigt nytt även om jag har stått på scen i många år. Jag är rätt säker på att publiken aldrig sett mig på detta sätt. Så det känns spännande. Med Martin och Jörgens hjälp har föreställningen tagit oväntad vägar och kastar sig mellan högt och lågt, skratt och allvar! säger Fredrik Benke Rydman.

Publiken behandlas som blivande dansare och under föreställningens gång kommer Benke att skapa en unik koreografi efter instruktioner som ges av publiken. Han kallar sig själv Master of Dance och när du sett föreställningen kommer du kanske t.o.m.  känna dig redo att söka jobb som dansare. 

...............................................................................................................................
SPELPERIOD
Föreställningen spelas i två perioder på Dansens Hus Elverket under våren.
Först 3-12 mars och därefter 19 maj - 4 juni.
 


...............................................................................................................................
MEDVERKANDE
På scen: Fredrik Benke Rydman
Manus: Martin Luuk & Fredrik Benke Rydman
Koreografi: Fredrik Benke Rydman
Regi: Jörgen Thorsson
Ljuddesign: Petrus Königsson
Ljusdesign: Fredrik Benke Rydman
Kostym: Lehna Edwall
Teknisk samordning: Joakim Jaeger
Skräddare: Phia Hokkanen
Föreställningsfoto: Håkan Larsson
Affischfoto: Andreas Lundberg
Producent och fixare: Annica Sigfridsson
...............................................................................................................................

INTERVJUER & PRESSBILJETTER
Kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus susanne.wibert@dansenshus.se  


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert

Relaterad media