2017-11-03 13:10Pressmeddelande

Urpremiär för Claire Parsons Co nya familjeföreställning "Signal"

null

Vad är signaler? Och hur skapar vi dom? I sin nya familjeföreställning bjuder Claire Parsons Co in alla från 5 år till en egensinnig, poetisk och överraskande värld där du får sitta, stå och gå. Och hålla någon i handen om du vill. 
Urpremiär söndag 5 november på Dansens Hus Lilla scen.

"Signal" är en föreställning som bjuder in, sänder ut och signalerar. Ett allkonstverk med rörelse, ljud, ljus och bild, där dansare och publik befinner sig i samma upplevelserum – tillsammans.

Vad är signaler och hur skapar vi dom? "Signal" bjuder in till en förunderlig värld där du upptäcker kropp och ljud i nya sammanhang. Att vara framför och bakom, mitt i och i periferin, att kommunicera och signalera.
Att signalera betyder också att kommunicera något som bär med sig en betydelse; känslor, intryck, avstånd.

Scenografen Anna Nyberg och kompositören och musikern Mikael Svanevik skapar tillsammans ett scenrum där ljudet rör sig, precis som dansarna. Långt borta och nära. Musiken är inspirerad av radions universum. Korta vågor. Långa vågor. Vågor av brus. Det är musik och ljud som pekar in i framtiden och blickar bakåt på samma gång.

..........................................................................................................................................................

FÖRESTÄLLNINGSDATUM (offentliga föreställningar)

5 november kl 13.00 Urpremiär
5 november kl 15.00

(6 och 7 november visas föreställningen som skolföreställning.)

..........................................................................................................................................................

OM CLAIRE PARSONS CO

Koreograf Claire Parsons och hennes kompani skapar innovativ, högkvalitativ scenkonst med fokus på barn och unga. Verken hyllas för de visuella anslagen, utsökta dansarna och den precist avvägda interaktionen med publiken. Med lekfull elegans, humor och värme bjuds åskådare i alla åldrar in till nya, spännande världar att upptäcka tillsammans med scenkonstnärerna.

Läs mer på Claire Parsons Co egen webbsida


..........................................................................................................................................................


MEDVERKANDE

Iscensättning: Claire Parsons
Koreografi: Claire Parsons i samarbete med dansarna
Medverkande: Mira Björkman, Viktor Gyllenberg, Elin Hallgren André Kaliff, Linn Ragnarsson
Scenografi: Anna Nyberg
Musik: Mikael Svanevik
Ljus: Mira Svanberg
Kostym: Bitte Palm
Mask: Gunilla Pettersson
Foto och film i föreställningen: Tina Axelsson
Producent: Anna Karlander


Föreställningen har producerats med stöd från Kulturrådet, Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting och Konstnärsnämnden.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert