2019-09-02 08:25Pressmeddelande

Urpremiär barnföreställningen WEB av Anja Arnquist & Madeleine Lindh

Tecknad illustration av Agnes Florin.WEB - en barnföreställning av Anja Arnquist och Madeleine Lindh. Illustration: Agnes Florin.

WEB är en konstnärlig hybrid som jonglerar formaten installation, dans och estetiserad lekplats. Tisdag 3 september 2019 har den urpremiär på Dansens Hus lilla scen. 

WEB är ett virtuellt bo, ett svävande spindelnät, en animerad plattform, eller klätternätet på din bakgård. Tillsammans med kompaniet oRelleR som består av Anja Arnquist och Madeleine Lindh bjuds du in till att väva fram koreografi ur näten. I ett poetiskt landskap hänger vi upp våra tankar i taket, dansar på imaginära stigar, pärlar brokiga band av våra kroppar och låter vardagen flytta in i scenrummet och gå upp i rök.

Med nykomponerad musik av William Rickman och scenografi av Johannes Fäst blir WEB en konstnärlig hybrid som jonglerar formaten installation, dansföreställning och estetiserad lekplats.

WEB visas för förskolor i samarbete med Dansistan under perioden 3-12 september.  
Offentliga föreställningar: 6-7 sep samt 13-14 sep. 



MEDVERKANDE
Koreograf Anja Arnquist & Madeleine Lindh
Scenograf Johannes Fäst
Kostym Anja Arnquist & Madeleine Lindh
Ljus Tobias Hallgren
Musik William Rickman
Illustration: Agnes Florin.
Samproduktion Dansens Hus.
Med stöd av: Kulturrådet, Stockholm Stad Stockholms Läns Landsting
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRESSKONTAKT
För intervjuer eller pressbiljetter hör av dig till Susanne Wibert. Kontaktuppgifter finns nedan.


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert