2017-05-10 03:25Pressmeddelande

Urban Connection – fyra dagar streetdansfestival!

null

Den 10-13 maj kickar Dansens Hus igång den elfte upplagan av Urban Connection. I fyra dagar svidar vi om till dansfestivalen som andas street, svett och asfalt – med allt från breakdance, dancehall och house till aktivism, hiphop och massor av dansglädje!

Festivalen startar onsdagen den 10 maj med en jazz- och soulfylld hyllning med föreställningen Shake it like Nina Simone – en manifestation för alla kroppars lika varande, rätten att fritt uttrycka sig och allas lika värde. Streetlegendaren Antoinette Gomis intar inledningsvis scenen, för att under andra halvtimmen lämna plats åt en musikalisk kavalkad. Med livemusik fortsätter Nina Simone att hyllas med hjälp av solisten Doreen Ndagire, Joanna Sekitoleko på kör och jazzmusikerna John Bjurström, trummor, Tomas Sjödell, kontrabas och Björn Eriksson, kapellmästare och pianist. Visas även 11 maj.

Onsdagens repertoar fortsätter sedan med dansaren och koreografen Daniel Koivunens – luris. En duett där dansarna Anna Näsström och Robert Malmborg tar med dig på en resa genom vardagen i och med en fusion av urban och modern dans. Föreställningen bygger Daniel Koivunens egna reflektioner kring tankeboken ”Är svensken människa?” (även känd som dokumentären ”The Swedish Theory of Love”) som bygger på vår djupa önskan att vara oberoende. Visas även 11 maj. 

Sist ut under onsdagen är Skill Bill Zoo - EN CYPHER där publiken får en tjuvtitt in i breakingkulturens allra innersta: Cyphern, breakingens allra heligaste ritual. Verket består av två delar, där den senare delen är ett samtal där dansarna bjuder in publiken att prata om de teman som EN CYPHER tar upp. Visas även 11 maj.

Dag två under torsdagen startar med Rut Roos – Interchange. En föreställning med material skapat i samarbete med fyra dansare från landets absoluta dancehallelit. Föreställningen fokuserar på vem vi blir i mötet med andra och gör ärligt och rått upp med samhällets förväntningar. Visas 11 & 12 maj.

Under fredagen premierar IN STORE med dansgruppen L.A.C. där du får följa med i ett hav av oskrivna regler, som startar på utsidan av alla lager, utanför det som håller allt på plats. Beslutsamt närmar vi oss vad som är mer ärligt och sant. Vad händer när du utmanar och tar en annan väg? Visas 12 & 13 maj.

Sista gruppen som äntrar scenen är kollektivet De La Vibe med Fill me in där publiken blir indragen i housens vibrerande hjärta; den ritualliknande klubbandan. En undersökning om individen och gruppen, jaget och musiken – där alla delar är lika viktiga. Visas 12 & 13 maj.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert