2017-04-26 15:57Pressmeddelande

Under - en nycirkusföreställning om kampen mot vädret

null

Nu har det blivit dags för regissören Olle Strandberg att sätta punkt i sin Under-trilogi. I höst presenteras hans nya föreställning "Under" på Dansens Hus - en nycirkusupplevelse om människa mot väder.
Föreställningen är en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Västmanlands teater.

Under är en föreställning inspirerad av människans ständiga försök att utmana tyngdlagen och konflikten mellan människa och extrema väderförhållanden. En ojämn kamp om att tämja det otämjbara.

Föreställningen är den tredje och avslutande delen i regissören Olle Strandbergs Under-trilogi. Tematiken om den oundvikliga kraschen och återkomsten har Olle tidigare utforskat i föreställningarna Undermän (2010) och Underart (2014) – två Cirkus Cirkör-föreställningar som båda visats på Dansens Hus.

- För att skapa Under har jag tagit klivet bort från fast mark säger Olle Strandberg. Jag har kastat mig ut från höga höjder, känt doften av moln och fascinerats av underlaget som närmar sig. Konstruerat luftplattformar som ljudlöst glidit fram över marken förankrade i luftballonger. Med dessa nya perspektiv tar jag mig nu an en verklighet där allt är för högt, för stort, för tungt och för svårt. Intensiteten skruvas upp. Vi gör allt, fullt ut.

Föreställningen "Under" visas 3-15 oktober 2017 på Dansens Hus stora scen.

...............................................................................................................................................................

Regi: Olle Strandberg
Ensemble: Henrik Agger, Anna Ahnlund, Klara Mossberg, Simon Wiborn och Methinee Wongtrakoon.*även tre scentekniker medverkar på scenen
Scenografi: Tami Salamon
Kostym: Lena Lindgren
Dramaturg: Bodil Persson
Ljusdesign: Jani–Matti Salo
Ljuddesign: Andreas Tengblad

...............................................................................................................................................................


Under är en samproduktion mellan Västmanlands Teater och Cirkus Cirkör.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert