2017-11-22 07:59Pressmeddelande

Stand-up och dans med din blick i huvudrollen

null

Den katalanske performanceartisten Pere Faura är på väg till Dansens Hus med dans- och stand-upföreställningen "Striptease". En ögonbrynshöjande titel, som dock inte är det vi måhända förväntar oss av namnet. Här synas humoristiskt teaterns och stripteasens konventioner, och vår blick spelar oväntat huvudrollen. För vem är det som i slutändan blir avklädd – aktören eller åskådaren?

STRIPTEASE
Lilla Scen, Dansens Hus
23-24 november kl 21.00

Vad förväntar du dig att se när du går på en föreställning? Vad förväntar du dig att se när du går på striptease? Och vad förväntar du dig att se när du går på en dansföreställning med titeln Striptease på Dansens Hus?

I Pere Fauras stand-up monolog Striptease ställs teaterns och stripteasens konventioner sida vid sida för en naken jämförelse och rör om ordentligt i vår roll som betraktare. Med humor, överraskningar och åtråns mekanismer ställs det förföriska förhållandet mellan publik och scenartist på ända. Vi får göra djupdykning ner i stripteasens värld, får se våra förväntningar ironiseras och så plötsligt – Pere Faura ändrar fokus och din egen blick spelar huvudrollen!

Striptease//Pere Faura from Dansens Hus Stockholm on Vimeo.

Pere Faura är performanceartist med bakgrund inom balett och samtida dans. I sina verk leker han ofta med populärkulturella fenomen; striptease, disco eller musikaler mixas med traditionella teaterkonventioner. Resultatet blir utmanande och tankeväckande.

Föreställningen presenteras i samarbete med Aerowaves, ett europeiskt dansnätverk som årligen väljer ut och lyfter fram up- and coming koreografer till programmet Aerowaves Twenty. Från och med i år är Dansens Hus en så kallad presenterande part, vilket innebär att vi förutom att bidra till urvalet, visar tre av dessa gästspel på våra scener.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert