2020-01-30 12:53Pressmeddelande

Soon Swoon - en mystisk familjeföreställning med stora känslor

Claire Parsons Co "Soon Swoon".
Foto: Martin SkoogClaire Parsons Co "Soon Swoon". Foto: Martin Skoog

Claire Parsons Co kommer tillbaka till Dansens Hus. Nu med "Soon Swoon", en mystisk familjeföreställning för alla från 9 år.

Snart kommer alla känslorna…
I ett blått rum med svart spegelgolv och grekiska kolonner möter vi två personer. Eller – kanske är dom tre?

Tillsammans tar dom sig till några parallella verkligheter där de möter översvallande känslor, egensinne och mod.  Soon Swoon är dans, jonglering och mim utifrån stora och små känslor. En suggestiv scenkonstupplevelse för alla från 9 år. 

Soon swoon spelas för både skolor och för allmänhet.
Offentliga föreställningar den 1 februari samt den 21 mars. 
Skolföreställningar under perioden 18-20 mars. 

OM CLAIRE PARSONS
Claire Parsons har ett lekfullt och elegant rörelsespråk som skapar komik och väcker känslor och stämningar. Hon har tidigare koreograferat för opera och teater men sedan 2006 skapar hon främst föreställningar för en ung publik.
2013 etablerade Claire Parsons sitt egna kompani. Sedan dess gör kompaniet 1-2 nya föreställningar varje år som visas både i Sverige och internationellt.

2014 fick Claire Parsons Stockholms stads kulturstipendium och 2015 Svenska Teaterkritikernas Danspris för sitt arbete med att förnya danskonsten för ung publik. 2016 fick Claire Parsons som första koreograf som gör scenkonst för ung publik Konstnärsnämndens tio-åriga arbetsstipendium. Med finurlighet och elegans skapar hon lustfyllda rörelser och fantasifulla iakttagelser av livet i föreställningar som skapar angelägna berättelser för publik världen över. 2018 fick hon Stockholms stads Cullbergpris på 100.000 kronor för att ha förnyat scenkonsten för ung publik.Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Huset har två scener: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. I Dansens Hus studios erbjuder vi koreografer och grupper plats för residens, repetitioner och lab. Vid sidan om föreställningarna anordnar vi också kringaktiviteter såsom workshops, samtal med koreografer, utställningar i vår foajé, föreläsningar med mera.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert