2017-04-18 13:28Pressmeddelande

Skånes Dansteater färgbombar Dansens Hus

null

När Skånes Dansteater nu kommer på besök till Stockholm är det med ett verk fyllt av färg. I kompaniets nya föreställning "SPECTRUM" utforskar sex dansare vår reaktion på färger.

För koreografin står internationellt erkände Ben Wright. Idéen till föreställningen föddes när Ben hittade sin morfars gamla akvarellmålningar med skisser och anteckningar. Bland amatörmålarens noteringar om färgteorier fanns en lista på associationer till varje färg, skriven 1958.
− Anteckningarna satte igång en massa tankar kring färg och kontext i mig. Vad som styr hur vi uppfattar röd, blå eller grön, säger Ben Wright.

Musiken i Spectrum är moderna folkvisor om färger, skapade av kompositören Jules Maxwell. Han har senast komponerat för Shakespeares Globe Theater i London och produktionerna Doktor Faust (2012), Antonius och Cleopatra (2014), Köpmannen i Venedig (2015/16) och Boudicca (2017).


FÖRESTÄLLNINGSDATUM
Spectrum hade urpremiär på Skånes dansteater i Malmö i februari 2017 och kommer nu till Dansens Hus för två föreställningar:
- Torsdag 20 april kl 19.00
- Fredag 21 april kl 19.00

....................................................................................................................................................

OM BEN WRIGHT

Ben Wright är en mångfacetterad koreograf och regissör som arbetar internationellt med opera, teater och dans. Han har koreograferat för bland annat Metropolitan Opera, Houston Grand Opera, The Michael Grandage Company, Glyndebourne Opera och English National Opera. Sedan 2008 leder Ben egna kompaniet bgroup i Storbritannien.

Ben Wright har också ända sedan 2010 gjort flera samarbeten tidigare med Skånes Dansteater. För kompaniet har han tidigare bland annat skapat publik- och kritikersuccérna The feeling of going (2013) på Malmö opera där bland andra sångerskan Edda Magnason medverkade och To see the world while the light lasts (2016) som tog publiken på en vacker och rörande resa in i förlust och sorg.

....................................................................................................................................................

INFO & PRESSBILJETTER
Kontakta oss för mer information, intervjuförfrågningar och pressbiljetter till föreställningarna.
Susanne Wibert, kommunikationschef. E-post: susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert