2024-02-23 13:52Pressmeddelande

Shlomi Ruimi Askildsens alter ego Mimi Divine tar sig an scenen

TikTok-fenomenet Mimi Devine föddes under pandemins karantän och har över 80 000 följare. Som drag queen har hon rönt stor framgång på sociala medier och är nu redo att ta sig an scenen i All about Mimi. Föreställningen visas den lördag 2 mars på Dansens Hus Elverket

Mimi Devine är den tidigare Carte Blanche-dansaren Shlomi Ruimi Askildens alter ego som entertainer och drag queen. All about Mimi är hans första renodlade föreställning. Här dissekeras kroppsideal, sensualitet och sociala medier.

Ackompanjerad av fyra dansare från den norska ballroomscenen tar Mimi sig an scenen med attityd och självförtroende. Med vågade klänningar och skyhöga klackar, balanserar hon sin vardag som småbarnsmamma med ballroomkulturens övning i att våga tro på sig själv.

SPELDATUM: 2 mars kl 15:00 och 19:00 på Dansens Hus Elverket

Föreställningen ingår i en turné med Dansnät Sverige. Övriga scener under turnén är: Norrlandsoperan i Umeå (24 feb), Vara Konserthus (27 feb) och Regionteater Väst i Uddevalla (29 feb)

MEDVERKANDE
Koreografi: Shlomi Ruimi, Cassandra Moldenhauer, Daniel Elahi, Emma Damskau, Theodor Mekonnen, Nicola Gunn
Dramaturg/medförfattare: Nicola Gunn
Komponist: Jørn Lvoll
Ljus, scenografi: Martin Myrvold
Kostym: Silje Teland Pedersen, José Cecilio Orozco Martínez
Med stöd av: Kulturrådet, Bergen Kommune, Bergersenstiftelsen
Samproduktion: Dansenshus Norge , BIT Teatergarasjen, Carte Blanche

OM SCHLOMI RUIMI ASKILDSEN
Shlomi Ruimi Askildsen fick sin utbildning på Bat-Dor Beersheva och i Tel Aviv och har arbetat runt om i världen för bland annat Berlin Ballet Komisch Oper och Bat-Dor Company. Sedan 2004 är han baserad i Bergen och fram till 2013 dansade han i det norska nationalkompaniet Carte Blanche för koreografer som Ohad Naharin, Sharon Eyal och Hofesh Shechter. Numera är han anställd sedan många år som repetitionsledare vid samma kompani. Shlomi arbetar även som professionell makeupartist och frisör och han har till exempel varit chef för makeupartister under modeveckorna i New York och Oslo.

INTERVJUER & PRESSBILJETTER
Kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus, susanne.wibert@dansenshus.se

 Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener, Stora och Lilla scen, i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm. Under perioden 2023-2025 renoveras teaterhuset vid Norra Bantorget. Under renoveringsperioden har Dansens Hus sin bas på Elverket, men kommer också att göra samarbeten med andra scener och arenor runt om i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert