2019-09-20 07:00Pressmeddelande

Säsongsstart för Late Night

Namnet Late Night är en blå neonskylt som sitter på en svart scenvägg.

Välkommen till en kväll där våra inbjudna koreografer styr innehåll och känsla!
Fredag 20 september drar våra konceptkvällar "Late Night" igång för säsongen. Först ut är Linda Blomqvist. Därefter följer Sebastian Lingserius 17-18 oktober och Ellinor Ljungkvist 15-16 november. 

Late Night är Dansens Hus koncept där Sverigebaserade danskonstnärer får möta publiken i ett nära format där koreografen själv bestämmer kvällens innehåll och kringarrangemang. Danskonst, diskussioner, musik, poesi - vad som helst kan dyka upp. 

I höst ingår tre föreställningar i Late Night: 

LINDA BLOMQVIST
"Selma"
Linda Blomqvist är född i Stockholm 1985. Hon har tidigare studerat på ansedda P.A.R.T.S 2008-2010 och arbetat med koreografer som Anne Teresa De Keersmaeker, Mårten Spångberg, Alexandra Pirici, TG Stan, Cristina Caprioli och Dora Garcia för att nämna några. Som koreograf har hon gjort verk såsom "The Sound" och hyllade "Cosmos the beach". På Dansens Hus har hon urpremiär för "Selma" - ett verk som tar avstamp i kärleken och gemenskapen mellan verket och upphovsmakaren; en relationsskildring som visar på hur vi är med och skapar varandra.

– Det går åt båda hållen, man måste åka med och vilja bli förändrad och upplyst av den andre. En stor del av skapandet handlar om att vårda och kultivera, att vara närvarande och lyssna och samtidigt vara tydlig med sina egna önskemål, behov och gränser. Hur kan man uppleva något som inte kognitivt kan förstås?, säger Linda Blomqvist. 
Speldatum: 20-21 september


SEBASTIAN LINGSERIUS/KASS
Last dancer
Sebastian Lingserius är ingalunda okänd för Dansens Hus-besökarna. 2017 visade han föreställningen "Kroppsmaskiner" på vår lilla scen. Nu är han tillbaka med helt nya verket "Last dancer" där hela 12 dansare presenterar en hjärtknipande, rolig historia om typecasting, personliga erfarenheter och kroppspolitik. En fundering kring dansarens roll och egenskaper. Vilken sida av dig själv visar du upp på en arbetsintervju eller en audition? Och vad händer med alla dessa talangfulla ”multivider” som föll bort eller kom till. Alla dessa möjligheter som aldrig blev av. Ett spekulerande i en framtid där arbete inte längre mäts i tid. 
Speldatum: 17-18 okt


ELLINOR LJUNGKVIST
Angry Stories
Valerie Solanas ärlighet och vulgaritet har varit en inspirationskälla för Ellinor Ljungkvist och hennes dansare när de arbetat fram Angry Stories. Föreställningen är baserad på verkligen händelser som dansarna själva varit med om. På ett genuint och utelämnande sätt delar de med sig av sina personliga berättelser; avslöjar tabubelagda sanningar och förkroppsligar dessa scener genom olika tekniker och performativa idéer.
Ett allvarsamt, men samtidigt absurt komiskt, dansperformance om ilskan och dess orsaker.
Speldatum: 15-16 nov

.................................................................................................................................

PRESSBILDER
Klicka här för att komma till pressbilder

.................................................................................................................................

PRESSKONTAKT
För kontakt med koreograferna eller recensensionsbiljetter, kontakta Susanne Wibert, e-post: susanne.wibert@dansenshus.se

 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Huset har två scener: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. I Dansens Hus studios erbjuder vi koreografer och grupper plats för residens, repetitioner och lab. Vid sidan om föreställningarna anordnar vi också kringaktiviteter såsom workshops, samtal med koreografer, utställningar i vår foajé, föreläsningar med mera.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert