2019-03-12 12:31Pressmeddelande

Rosa Löften: Danskväll i fyrtakt med vickande chinoshäck och buggen i blodet!

null

Välkommen till en rosa kväll i fyrtakt med mazarinsmak, bultande hjärta, vickande chinoshäck och buggen i blodet.

I vårens andra Late Night bjuder vi på dansbandsmusik och kroppspolitik.
Dansaren Marianne Kjærsund har i 11 år bjudit upp publiken i koreografen Malin Hellkvist Selléns helaftonssolo Rosa löften. Med ett öppet hjärta vill föreställningen undersöka kropp, identitet och rörelse i relation till dansbandskulturens musik och dans.

Utifrån en queer värdegrund och en rosa konsekvens skapas med allvarlig humor en koreografi som är lika emotionell som analytisk.
Rosa löften är en timmes romantisk värderingsövning och en känslomässig svängom som inte lämnar någon oberörd.

Late Night Malin Hellkvist Sellén: "Rosa löften"
13-14 mars 2019, Dansens Hus lilla scen

...............................................................................................................................................................

PROGRAM
Direkt efter föreställningen anordnas följande programpunkter:

Onsdag 13 mars
Tala ut om ”Rosa löften”
Efter 11 år med ”Rosa löften” talar äntligen koreografen Malin Hellkvist Sellén och dansaren Marianne Kjærsund ut med varann! Till sin hjälp har de kritiker Maina Arvas som guidar dem genom kvällen.
Välkommen till en fullmatad timme där de går på djupet med föreställningen och sitt samarbete.
Allt detta till smaken av veganska mazariner.

Torsdag 14 mars
Psykologer går på teater
Psykologer går på teater är ett samtalskoncept där psykologer analyserar och kommenterar teater utifrån ett psykologiskt perspektiv. Publiken har möjlighet att delta i diskussionen.
För "one late night only" breddas konceptet till Psykologer går på danskonst och efter föreställningen samtalar Jonas Mosskin som är psykolog och frilansskribent, med koreografen Malin Hellkvist Sellén om Rosa Löften. Välkommen till en timme som bjuder på både ett djupdyk i föreställningen och veganska mazariner.

...............................................................................................................................................................

OM KONCEPTET LATE NIGHT

Dansens Hus koncept Late Night är en otyglad helkväll där du möter konstnärer och artister in på bara skinnet. Resultatet är en kväll som du aldrig vet hur den slutar. Bångstyrigt, modigt och lekfullt. För dig som vill uppleva och känna mer scenkonst!


..............................................................................................................................................................

OM MALIN HELLKVIST SELLÉN

Malin Hellkvist Sellén/MHS har verkat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. Hennes arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. Verken omformulerar gränserna för vad som är möjligt och nedmonterar trösklarna till koreografins rum.
Malin intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa perspektiv och marginaliserade historier.
Malin Hellkvist Sellén är bosatt och har sin verksamhet baserad i Stockholm.
Bland hennes tidigare verk kan nämnas Parveln (2017), Missionären (2016), Jag minns dig som du var då (2014), Inom rimliga gränser (2010) och Bättre folk (2006).
...............................................................................................................................................................

MEDVERKANDE

Idé & koreografi: Malin Hellkvist Sellén
Dansare: Marianne Kjærsund
Kostymdesigner: Lena Lindgren
Ljusdesigner & scenograf: Erik Westerlund
Maskdesigner: Marina Ritvall
Kompositör: Niklas Swanberg
Teknisk samordnare & tekniker: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Produktion: Malin Hellkvist Sellén
Rosa löften producerades 2008 med stöd av: Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Framtidens Kultur,
Stockholms Stads Kulturförvaltning och Stockholms Läns Landstings Kulturnämnd i samproduktion med Norrlandssoperan.

...............................................................................................................................................................

PRESSKONTAKT
För pressbiljetter eller intervjuförfrågningar, kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus.
E-post: susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert