2019-03-01 11:36Pressmeddelande

Programsläpp till Urban Connection 2019

null

AMWIN möter danskollektivet L.A.C. Föreställning med House of Prodigy med Inxi Prodigy i främsta ledet. Och ett stort heldagsbattle.
Nu släpper vi programmet till Stockholms streetdansfestival Urban Connection 2019!
Festivalen äger rum 8-11 maj 2019 på Dansens Hus i Stockholm.

PROGRAM


URBAN: LIVE! AMWIN feat L.A.C.

Årets Urban Connectionfestival öppnas med en explosion av oursäktande dans och musik.
Ett unikt scenkonstmöte mellan en av Sveriges just nu mest spännande uppstickare AMWIN och det kreativa danskollektivet L.A.C.
Danskompaniet Less Aggressive Clappers med sitt råa och krispiga uttryck delar scen med artisten AMWINs “I dont care”-attityd. Det är upplagt för en kväll att ställa sig upp i bänkraderna. (8-9 maj Stora scenen)

......................................

TAKE THE FLOOR…
”Take the floor…” är en scenisk plattform där du får möta ett urval av de mest intressanta streetdansgrupperna på den svenska urbana dansscenen. (10 maj Stora scenen)
Under kvällens kommer följande fyra grupper att visa upp sig och sina kommande produktioner:

Sasha & Essan: ”Ekvationen – en utmaning”.
Alexandr Antochvili "Sashdilla"och Ihsan Alshakerchis “POPA-JOKE” är två av den svenska hiphopscenens veteraner. Båda har under det senaste decenniet haft en framträdande roll inom scenen, både med föreställningar, shower och battles.

Navyz: “Rötter”
Navyz är en dansgrupp, baserad i Örebro, som består av nio dansare: Amanda Eyob-Isac, Elisa Bizimana, Naomi Nzau, Sarah Nzau, Gabriella Kodia, Chancelvie Csorbova, Megan D’mello, Cheryl Alexia Ingabire och Mikaela Csorbova. Just nu är de aktuella i TV4:s “Talang 2019”, men gruppen har också en rad titlar från tävlingar så som Streetstar Danceshcool Challenge Advanced, Battle Up North, Juste Debout Nordic, Malmö Festivalen, Danskarusellen 2017 och Just Move It. Tillsammans med sin coach och konstnärlige ledare Anita Basha vill de nu skapa en föreställning med fokus på deras olika, och gemensamma, rötter.

Daisy Nightsy: Daisy Love
Daisy aka Nightsy har gått streetdancelinje och därefter fördjupat sig i breaking. Därefter har hon deltagit i olika internationella tävlingar och även undervisat. Under Urban Connections “Take the floor” antar hon nya utmaningar. Med en så kallad “marching snare drum” i kombination med dans utvecklar hon solot “Daisy Love” för scenen.


New Legacy: PHRO - NE - MO – PHOBIA

Dansgruppen New Legacy drivs av sju unga dansare från Uppsala: Anna Abrahamsson, Alma Hakim, Hedda Holmberg, Line Jonsdotter, Ella Pettersson, Ance Vaivade och Hugo Zheng. New Legacy har uppträtt på en rad olika evenemang samt deltagit i ett flertal tävlingar såsom Skapa Dans, Young Movers och Danskarusellen.
New Legacy har under en längre tid velat skapa och sätta upp en egen föreställning. I festivalens koncept “ Take the floor…” tar de chansen att förverkliga några av sina många idéer.

......................................


HOUSE OF PRODIGY
"Bitch please"

Ida ”Inxi” Holmlund är medlem i vogue-huset Prodigy och var den första i Europa att få titeln Prodigy. Hon är känd inom vogue- och ballroom-scenen med namnet Inxi Prodigy. Något som tagit henne både till modetidningen Vogues arrangemang och till Balmain× H&M:s modevisning i New York.
Nu har hon fått titeln som "Mother Prodigy" i det nordiska kapitlet. Det betyder att hon är ledare och kan ta in nya medlemmar inom sitt distrikt. De andra medlemmarna i det nordiska kapitlet är Silva Prodigy, Adrian Prodigy, Miila Prodigy och Katja Prodigy. Den här nordiska familjen representerar kategorier som vogue femme, runway, new way, face och body. Dessa element kommer fram i deras första gemensamma föreställning "Bitch please" som är en berättelse om varför voguing blev så viktigt för dem.
Föreställningen koreograferas av Ida "Inxi" Holmlund. (10-11 maj Lilla scenen)

......................................

REBECCA LIVANIOU & KEVIN WEDIN
"Contemplation"
”Contemplation” är Rebecca Livanious och Kevins Wedins första helaftonsföreställning för scenen. Båda är välkända dansare i den svenska hiphop-världen. De har rest världen runt för att delta i battles och olika produktioner. Du kan också ha sett dem i föreställningar under tidigare års Urban Connectionfestivaler, såsom Linnea Sonka och Tove Rådmarks ”Unvolution” där båda dansade.
Nu ska de för första gången ta steget fullt ut och göra en helt egen föreställning som de själva beskriver som: ”En historia om två individers strävan att finna nyckeln till livets oförutsägbara flöde.”
(8-9 maj Lilla scenen)

......................................

URBAN: BATTLE
Urban: Battle är en hel dag full av battles på Dansens Hus Stora Scen.
Battlet produceras i samarbete med dom välkända streetdansarna Viktor Fröjd och David Rigo.


URBAN CONNECTION

8-11 maj 2019, Dansens Hus

......................................................................................................................................................

KONTAKT URBAN CONNECTION

Projektledare: Maria Ghannouchi Härenstam
E-post: maria.harenstam@dansenshus.se

Presskontakt
: Susanne Wibert,
E-post: susanne.wibert@dansenshus.se.
Maila för intervjuförfrågningar, pressbiljetter eller allmänna frågor.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert