2018-02-15 12:45Pressmeddelande

Programsläpp till streetdansfestivalen Urban Connection 2018

null

Drag kingen Qarl Qunt, två legender från battlescenen, och en helt ny föreställning med Ambra Succi som tar ett frustrerat nackgrepp på förorternas dödsskjutningar. Årets program på Stockholms streetdansfestival Urban Connection 2018 bjuder på såväl politik och miljö som kung fu och butch realness. Festivaldatum är 9-12 maj på Dansens Hus.

PROGRAM

AMBRA SUCCI
"LYSSNA"

Förra året sköts 42 människor ihjäl i Sverige. De flesta på en allmän plats – helt nära dagis, vårdcentraler, affärer och torghandel.
Koreografen Ambra Succi bor själv i Rinkeby och har det dödliga våldet bokstavligt på sin egen tröskel.
Tillsammans med dansarna Farzad Ahmed, Rebecca Livaniou, Danielle Lundgren och Nathalie Ifter Salomonsson vill hon nu sätta ljuset på denna ofattliga tragedi, och vad den gör med människorna runt omkring.
- Vi vill fokusera på att dela med oss av erfarenheter genom våra konstformer, dans, sång, text, musik och film för att ge hopp om en bättre framtid, säger Ambra Succi.
Med i föreställningen är också sångerskan Kristin Amparo
Föreställningsdatum: 11 & 12 maj, Stora scenen

LINDA HAYFORD
Shapeshifting

Popping, hip hop och house blir ett i den franska dansaren och koreografen Linda Hayfords ”Shapeshifting”. Hayford har tidigare samarbetat med Cie Par Terre: Anne Nguyen, Paradox-sal och Black Sheep: Johanna Faye/Saïdo Lehlouh. Under namnet Cie Inside Out utvecklar hon sina egna projekt, såsom ”Shapeshifting” - ett självutlämnande verk om en dansares resa från ljus till mörker. Ett solo som bryter sig loss från genrer och konventioner och mixar ihop sitt helt egna rörelsespråk.
Tillsammans med kompositören Abraham Diallo skapar de två ett hypnotiskt fängslande verk som letar sig rakt in i hjärtat.
Föreställningsdatum: 11 & 12 maj, Lilla scenen


INXI & SASHA
Konflikt

Ida "Inxi Holmlund och Alexandr "Sashdilla" Antochvili är båda legender inom battlescenen. Nu möts de för att göra ett verk till Urban Connection. Duetten ”Konflikt” är en våldsförebyggande föreställning med inspiration från både kung fu och battles.
Se ”Konflikt” som en uppmuntran till konsten av självförsvar och att hantera och lösa konflikter i en kreativ riktning. Föreställningen utforskar också olika hjältefigurer och jämför deras handlingar. Kan vi lyfta hjältar som löser konflikter utan våld, och kan vi sträva efter att vara dom hjältarna?
Föreställningsdatum: 11 & 12 maj


MATILDA FLEBERG
Outlive

I Matilda Flebergs "Outlive" utforskar sju dansare tillsammans med musikduon Vaz hur en flock individer överlever i det moderna samhället. Under resans gång upplever de både frigörelse och fångenskap, öppenhet och fördom, stolthet och skam. Vad händer när man går emot sina överlevnadsinstinkter? Och vilka åtgärder krävs för att överleva med det moderna samhällets förutsättningar?

Matilda Fleberg har tidigare koreograferat till såväl Eurovision som Let´s Dance och arbetat med artister som Zara Larsson och Molly Sandén.
Föreställningsdatum: 9 & 10 maj


SOFIA SÖDERGÅRD
SLICK

När Sofia Södergård äntrar scenen transformerad till drag kingen Qarl Qunt, så kan vad som helst hända. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare och DJ. Hon är en av grundarna till danskompaniet P*fect som 2008 var det första i Europa att inrikta sig på stilarna waacking och vogue. P*fect har bland annat setts på Sadler’s Wells i London, Melodifestivalen, Juste Debout i Paris samt varit förband till Lady Gaga.

Under det senaste året har Södergård spelat en av huvudrollerna i Sant enligt vem? på Teater tre. Hon har också koreograferat systrarna Kronlövs senaste föreställning samt Farnaz Arbabis Angels in America på Dramaten.
Föreställningsdatum: 9 & 10 maj


TOVE RÅDMARK & LINNEA SONKA
Unvolution

Tove Rådmark och Linnea Sonka träffades år 2010 och började då skapa projekt ihop. Idag är de båda baserade i Stockholm och verksamma som dansare och koreografer inom streetdansens fält.Till Urban Connection har de gjort ”Unvolution”. En föreställning som tar avstamp i ett akut, samtida och världsomspännande problem: vår miljö och dess framtid. Resan går från en levande, sinnlig och porlande naturupplevelse till en kraftfull, monoton och dystopisk framtid.
Föreställningsdatum: 9 & 10 maj

URBAN CONNECTION

9-12 maj 2018, Dansens Hus


......................................................................................................................................................

KONTAKT URBAN CONNECTION

Projektledare: Maria Ghannouchi Härenstam
E-post: maria.harenstam@dansenshus.se

Presskontakt
: Susanne Wibert,
E-post: susanne.wibert@dansenshus.se
Maila för intervjuförfrågningar, pressbiljetter eller allmänna frågor.

......................................................................................................................................................


BILJETTER
BIljetterna släpps 15 februari och köps via Dansens Hus webb.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert