2022-04-29 11:43Pressmeddelande

Om kärlek vid första radiovågen.

En teaterscen med svart fond och vit matta. Orange ljus faller över scenen. I mitten dansaren Sindri Runudde från midjan och uppåt, klädd i vit t-shirt. Över huvudet höjer han ett stort vitt skrynkligt sjok av papper som faller ner längs hans sidaFoto: Graham Adey På bilden: Sindri Runudde.

I Sindri Runuddes soloföreställning ”A sensoral lecture”  får vi möta fem röster i metaforiska dating-scenarion. En auditativ romantik. Blir det kärlek vid första radiovågen? 4-6 maj 2022 på Dansens Hus lilla scen.

"A sensoral lecture" är en sorts lek med ljudet, och framför allt rösten, som beröring.  Genom dans, samtal och rörelseövningar bjuds publiken in till en sensuell och sensorisk föreläsning med humor, fantasi och känslighet.

Tillsammans med tonsättaren Marta Forsberg har Sindri Runudde undersökt och lekt med röstmeddelandet som fenomen. De har utforskat kulturen kring ljudande kontra skrivna SMS och nyfiket tittat på den intimitet som finns i röstmeddelandet.

Verket och projektets utgångspunkt ligger i Sindris utforskande av rörelsepraktiken ”Centered Adventures”, som utgår från ett taktilt och audiellt perspektiv. I samband med föreställningarna erbjuds publiken att prova denna praktik, guidade av Sindri själv. Fysiskt intro ges till föreställningarna den 5 och 6 maj. 

MEDVERKANDE
Koncept, koreografi: Sindri Runudde
På scen: Sindri Runudde
Assistent, dramaturgi: Emelie Empo Enlund
Musik, ljud: Marta Forsberg
Ljusdesign, tekniker: Ulrich Ruchlinski

OM SINDRI RUNUDDE
Sindri Runuddeär dansare och koreograf som också är utbildad inom nycirkus. Han är verksam i Sverige och internationellt. Sindris arbete sträcker sig mellan olika fält och uttryck som inkluderar ljud, bildkonst och performance. Med bakgrund i samtida cirkus och dans har Sindri arbetat med internationella kompanier som till exempel Les sept doigts de la main, Candoco Dance Company och Skånes Dansteater. Som koreograf skapade hen “Vända och vrida” på uppdrag av Stockholms Stadsteater och senare föreställningen “Fiskedansen” vilken turnérat i Sverige och Europa 2019-2020. Den självbiografiska/fiktiva föreställningen “Blind Boi diaries” turnérade i Sverige 2017 och "Golvet/Blå kongo", en interaktiv ljudföreställning hade premiär hos oss på Dansens Hus och därefter presenterades på gallerier runt om i landet.
Som frilansande dansare har Sindri arbetat med koreografer som Stina Nyberg, Carl Olof Berg, Martin Forsberg, Ben Wright, Jeremy Wade, Moritz Ostruschnjak och Miriam Gurtner. Sindri skapar utifrån en queer feministisk utgångspunkt och från levda erfarenheter. Sindri lever med en synnedsättning och är därigenom involverad i nationella och internationella nätverk för konstnärer och dansare med funktionsvariationer. 

INTERVJUER OCH PRESSBILJETTER
Kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus susanne.wibert@dansenshus.se


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert