2017-09-29 10:28Pressmeddelande

Nycirkus om människans kamp mot vädret

null

För några veckor sedan hade den urpremiär i Västerås. Nu är det Stockholms tur.
Mellan 3-15 oktober visas "Under" på Dansens Hus. CIRKUS CIRKÖR har den här gången tagit hjälp av Västmanlands teater för att skapa denna storslagna nycirkusföreställning om människans kamp mot vädret och naturens urkrafter.

Sju människor kraschar. Sju människor, mitt i världen, tar sig an luftrummet för att hantera det och slutligen övervinna det. Föreställningen Under handlar om människans ständiga försök att utmana tyngdlagen, om den eviga konflikten mellan människa och väder. Och om att tämja det otämjbara.

Under är den tredje och avslutande delen i regissören Olle Strandbergs Under-trilogi. Tematiken om den oundvikliga kraschen och återkomsten har Olle tidigare utforskat i föreställningarna Undermän (2010) och Underart (2014) – två Cirkus Cirkör-föreställningar som turnerat världen runt.

- För att skapa "Under" har jag tagit klivet bort från fast mark. Jag har kastat mig ut från höga höjder, känt doften av moln och fascinerats av underlaget som närmar sig. Konstruerat luftplattformar som ljudlöst glidit fram över marken förankrade i luftballonger. Med dessa nya perspektiv tar jag mig nu an en verklighet där allt är för högt, för stort, för tungt och för svårt. Intensiteten skruvas upp. Vi gör allt fullt ut berättar regissör Olle Strandberg.

........................................................................................................................................................

PRESSKLIPP

Recension i VLT från urpremiären i Västerås

”… på Västerås teater [...] pressar Cirkus Cirkör in världens stormar med sin enorma scenografi, sin utmanande dramaturgi, sin häftiga ljusdesign, sin suggestiva musik och sin enastående cirkuskonst.”

- Förhandsreportage i P4 Västmanland
Klicka här för att komma till intervju

........................................................................................................................................................

OM OLLE STRANDBERG

Olle Strandberg är cirkusregissör med bakgrund inom jonglering och akrobatik. Kärnan i hans kreativa arbete ligger i mötet mellan cirkus, dans och musik, en plats där hårt fysiskt arbete varvas med intensiva pauser som i sin tur ger plats för det oförutsedda. Hans främsta signum är verkens gåtfulla intima närvaro och egensinniga humor. Olle arbetar som regissör och konstnärlig projektledare hos Cirkus Cirkör.

........................................................................................................................................................

RECENSIONSBILJETTER
För pressbiljetter till föreställningarna på Dansens Hus, kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus e-post:susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert