2017-05-17 16:59Pressmeddelande

Närkontakt med Kungliga Balettens dansare!

null

Nu har du chansen att se Kungliga Balettens fantastiska dansare i ett litet format.
Den 18-19 maj presenterar de sina egna verk på vår Lilla scen.

2013 startade Kungliga Baletten projektet Royal Collective, ett initiativ för att ge utrymme för kompaniets dansare att skapa nytt, undersöka idéer och gå djupare in i den koreografiska processen.Efter en urvalsprocess har nu följande fem verk valts ut för att visas på Dansens Hus lilla scen:

Lea Ved: The body of deepening inquiry
Lea presenterar ett verk som visar på komplexiteten av personlig motsägelse, konflikt och desillusion.
Koreografi, kostym & dans: Lea Ved
Musik: Ave Maria av Franz Schubert


Arsen Mehrabyan: Wounds of the Centuries
Arsen är en av Kungliga Balettens premiärdansare och har fått en rad utmärkelser, bland annat på Ballet National Soare´i Uruguay och International Ballet Gala i Moskva. Här kommer han att presentera ett abstrakt verk för två dansare.
Koreografi & kostym: Arsen Mehrabyan
Musik: Kars 1 & 2 av Tigran Hamasyan
Dans: Adilijiang Abudureheman, Vahe Matryosan

Devon Carbone:

Ett verk som utgår från en händelse som skedde 2009 då en förare blint följde sin GPS in i en katastrof. ”Vägen” började smalna av, men Robert Jones var fortfarande ansluten och litade på sitt system. Plötsligt tvärbromsade han, centimeter från en klippkant. Han lyckades ta sig ut men efteråt fick han ett domstolsbeslut där man hade konstaterat att han körde utan omsorg och uppmärksamhet.

Koreografi, text & kostym: Devon Carbone
Musik: Amber Decay av Kangding Ray
Dansare: Pascal Jansson

Casia Vengoechea: & the body imaginary
Segments I-III, and VII

Koreografi & kostym: Casia Vengoechea
Musik: Hicari av Akira Kosemura & Claire de Lune av Claude Debussy
Dansare: Anthony Lomuljo, Casia Vengoechea


Ross Martinson: The four
“And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music” –Friedrich Nietzsche
Koreografi, ljuddesign, text, kostym & dans: Ross Martinson

...................................................................................................................................................................

FÖRESTÄLLNINGSDATUM

Torsdag 18 maj kl 19.00
Fredag 19 maj kl 19.00

...................................................................................................................................................................

För recensionsbiljetter, kontakta susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert