2022-10-18 09:46Pressmeddelande

Movers Signum - personligt koreografmöte på scen och via livestream

Idag tisdag 18 oktober kl 15.00 lanserar Dansens Hus sitt nya koncept "Movers Signum" - ett nytt format som presenterar ett urval av Sverigebaserade koreografer i både ett liveformat på scen, och i en livestream till hela världen. Med "Movers Signum" för vi programmerare runt om i landet, och Europa, närmare de svenska koreograferna. 

Syftet är att ge en ögonblicksbild av var de medverkande koreograferna är i sitt konstnärskap. Vad är deras nästa steg? Hur ser deras processer och idévärldar ut? Vad driver dom? Det blir både prat, och rörelse - allt live från Elverkets scen.

Koreograferna som deltar i dagens Movers Signum är Jefta van Dinther, Maria Naidu och Nicole Neidert. 
Moderator är Andrea Redmer, projektledare Dansens Hus. Konstnärlig producent för livestreamen är Tomas Zamolo tillsammans med Herman Nygren. 

Eventet är 30 minuter. 

Gör dig redo för en halvtimme av rörelse, koreografiska tankar och framtidsblickar med en helt personlig touch. 

Klicka här nedan för att ta del av livestreamen. 

>> Livestream. Idag, 18 oktober kl 15.00

..................................................................................................................................
MOVERS SIGNUM DEL 2
Den 13 december genomförs ett andra Movers Signum. Då med koreograferna BamBam Frost, Björn Säfsten och Marit Shirin Carolasdotter.

..................................................................................................................................

PRESSKONTAKT
Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus, susanne.wibert@dansenshus.se


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert