2023-11-06 08:00Pressmeddelande

Mer dans i Årsta Folkets Hus i vår

Foto: Kalle Ljungberg och Rokas Snarskis.Foto: Kalle Ljungberg och Rokas Snarskis.

Under våren 2024 fortsätter Dansens Hus och Årsta Folkets Hus sitt samarbete. I vårens program blir det både gästspel för de allra yngsta i Dalija Acin Thelanders "Fields of Tender" och för unga i mellanstadieåldern i kompaniet TUBOs "Avig".

Årsta Folkets Hus är en av de c/o-scener som Dansens Hus samarbetar med under perioden som det stora teaterhuset vid Norra Bantorget är stängt för renovering. Samarbetet inleddes under hösten 2023 med verk av Robin Jonsson och Regionteater Väst/Mari Carrasco. I vår fortsätter vårt gemensamma arbete och även då är det målgruppen barn och unga som står i fokus. 

Först ut är kompaniet TUBO med koreograferna Hugo Therkelson och Tobias Ulfvebrand i spetsen, som i mars har urpremiär för föreställningen "Avig". Föreställningen spinner vidare på deras tidigare succéer Vill ha Hund och SNÖ som turnerat såväl nationellt som internationellt. Denna gång utökas ensemblen till en kvartett genom dansarna Oscar Salomonsson och Jeanette Wren från Kungliga Baletten i Stockholm. Föreställningen produceras av Smart frilanskooperativ i samarbete med Unga Dramaten och Dansens Hus. Urpremiären på Dansens Hus c/o Årsta Folkets Hus den 22 mars 2024. "Avig" visas både för skolor och för allmänhet. 

Koreografen Dalija Acin Thelander har under många år arbetat med verk och konstnärlig research kring föreställningar för barn med funktionsvariation. I vår visas hennes Fields of Tender på vår c/o-scen Årsta Folkets Hus. Verket är skapat speciellt för att möta behoven bland de allra yngsta barnen med fysiska och intellektuella funktionsvariationer i ålder från 6 månader upp till 2 år. Barn utan funktionsvariation mellan 6-18 månader är också välkomna att uppleva "Fields of Tender". Föreställningen visas under perioden 22-27 april 2024.

Mer info kring respektive föreställning finns på www.dansenshus.seOm Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert

Relaterad media