2018-11-07 17:19Pressmeddelande

Mari Carrascos "Paper plane" landar på Dansens Hus

null

I "Paper plane" har koreografen Mari Carrasco samlat ett riktigt dreamteam.
Världsberömde kompositören Mikael Karlsson står för den suggestiva musiken. Scenografen Johanna Mårtenssons och ljusdesignern Heiða Kristín Ragnarsdóttir har tillsammans skapat ett magisk scenrum där allt både går blixtrande snabbt och drömmande långsamt.
Den 10-11 november visas den på Dansens Hus stora
scen.

I Mari Carrascos "Paper Plane" möter vi fyra dansare som tar med oss på en resa till ett parallellt universum. I centrum står ett vikt pappersplan, som dansarna påverkas av och förhåller sig till. Kropparna twistar, skulpterar, viker och blir vikta, de kastar och bygger om. Atmosfären skiftar; från meditativt lugn till bubbligt kaotiskt.

Föreställningen är ett beställningsverk av Riksteatern och har turnerat i landet sedan urpremiären 2017.
Tillsammans med scenografen Johanna Mårtensson och ljusdesignern Heiða Kristín Ragnarsdóttir har Mari Carrasco och kompositören Mikael Karlsson skapat en magisk och vacker värld där det är svårt att urskilja vad som är verklighet och illusion. Resultatet är en visuellt intagande föreställning om att försvinna in i våra drömmar och vårt undermedvetna. Där det både går blixtrande snabbt, och drömmande långsamt.

Musiken i föreställningen är komponerad av den världskända kompositören Mikael Karlsson. Mikael har bland annat arbetat tillsammans med koreografen Alexander Ekman i flera uppsättningar, bland annat den oerhört hyllade ”A Swan Lake”. Han har också samarbetat med artister såsom Lykke Li och Kleerup.

Mari Carrasco"Paper plane"
10-11 november 2018, Dansens Hus Stora scen

..................................................................................................................................................................
MEDVERKANDE

Idé, koncept och universum: Mari Carrasco.
Koreografi:
Mari Carrasco i samarbete med dansarna och Rita Lemivaara.
Dansare:
Stacey Aung, Rita Lemivaara, Gesine Moog, Jade Stenhuijs.
Kompositör:
Mikael Karlsson.
Ljusdesign
: Heiða Kristín Ragnarsdóttir.
Scenograf:
Johanna Mårtensson.
Kostym: Mari Carrasco.
Koreografiassistent
: Rita Lemivaara.
Trailer:
Riksteatern
Produceras
av: Riksteatern

..................................................................................................................................................................

PRESSKONTAKT
För pressbiljetter eller intevjuförfrågningar, kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus. E-post: susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert