2018-03-16 13:50Pressmeddelande

Maffig helkväll med aktade norska Zero Visibility Corp

null

Eftertraktade norska koreografen Ina Christel Johannessen, sju suveräna dansare, musik för symfoniorkester och en ljudkonstnär med ett unikt instrument. Tillsammans blir det AGAIN.

AGAIN är en storslagen kväll där elektro möter kraftfulla dansare och en böljande scenbild.
Som så ofta i Ina Christel Johannessens verk kretsar frågorna kring livets motsättningar. Närhet och distans. Styrka och skörhet.
Tillsammans med framlidne kompositören Marcus Fjellström har hon i AGAIN skapat ett stort symfoniskt dansverk. Det brusar, gnistrar och sprakar i Fjellströms klanger som skapar ett ljudlandskap med intensiv atmosfär.

Again hade urpremiär på NorrlandsOperan den 30 november 2012. Den har därefter presenterats på turné i Europa och kommer nu till Dansens Hus innan de fortsätter till Kanada.

AGAIN

21-22 mars 2018, Stora scen, Dansens Hus

.................................................................................................................................................

INA CHRISTEL JOHANNESSEN är en av norsk samtidsdans allra största namn.
1996 grundade hon Zero Visibility Corp som har sin bas i Oslo. Sedan kompaniet fick sitt internationella genombrott 2003 med ”it´s only a rehearsal” har de turnerat världen över.
Johannessen är utbildad dansare och koreograf vid Konsthögskolan i Oslo där hon också undervisar.
Hon har koreograferat för bland annat Nationalteatern i Oslo, CCDC Hong Kong, Kungliga Operan i Stockholm, Göteborgsoperan, Cullbergbaletten och Helsinki City Dance Company.
Hon har också under många år samarbete med det norska nationalkompaniet Carte Blanche och skapat hela 14 helaftonsföreställningar för kompaniet.
De senaste åren har hon också haft uppdrag för bland annat Kulturhuset Stadsteater. Där har hon dels samarbetat med koreograferna Kenneth Kvarnström och Örjan Andersson i ”Piano piano”, dels visat det egna verket ”Come back to see us”.

MARCUS FJELLSTRÖM (1979-2017) kompositör och multimediaartist som skapade både orkestral och elektronisk musik. Marcus komponerade för Svenska Kungliga Baletten, Scottish Chamber Orchestra och en mängd etablerade ensembler, solister, konstnärer och filmskapare.
Musiken till föreställningen ”Again” är specialkomponerad i nära samarbete med Ina Christel Johannessen.


PRESSKLIPP

”Ina Christel Johannessen knows how to observe and draw the dance from the body, free, honest, and with formidable impact.” Colombia Moya, La Jornada

”Do not think, see, feel.” Evelyne Trân

.................................................................................................................................................

För mer info och pressbiljetter, kontakta Susanne Wibert, e-post: susanne.wibert@dansenshus.seDansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert