2019-04-02 16:44Pressmeddelande

Liv och död på scenen med fjorton världsartister.

null

I ”Requiem pour L” möts 14 musiker och dansare från jordens alla hörn i en kväll som inte lämnar någon oberörd.

Koreografen Alain Platel och kompositören Fabrizio Cassol har tillsammans skapat en värld där Mozarts ”Requiem” transformeras till en smältdegel av afrikanska rytmer, jazz, och opera. Allt framfört av världsartister i sina respektive genres.

Tillsammans med de dokumentära bilderna av en kvinna som bokstavligt talat dör framför våra ögon gör de ”Requiem pour L” till en makalöst rörande kväll om ritualer, livscykler, sorg och förtröstan.

”Vi är oerhört tacksamma för L. och hennes familj för deras exceptionella glädje, deras djupa förtroende och det unikastödet till detta speciella projekt.”
Alain Platel

Les Ballets C de la B "Requiem pour L"
3-4 april 2019, Dansens Hus Stora scen


MEDVERKANDE
Av: Fabrizio Cassol, Alain Platel
Musik: Fabrizio Cassol after Mozart’s Requiem
Regi: Alain Platel
Dirigent: Rodriguez Vangama
Av och med: Rodriguez Vangama (guitar and electric bass) Boule Mpanya, Fredy Massamba, Russell Tshiebua (vocals) Nobulumko Mngxekeza, Owen Metsileng, Stephen Diaz/Rodrigo Ferreira (lyric vocals) Joao Barradas/Charles Kieny (accordion) Kojack Kossakamvwe (electric guitar) Niels Van Heertum (euphonium) Bouton Kalanda, Erick Ngoya, Silva Makengo (likembe), Michel Seba (percussions)
Dramaturgi: Hildegard De Vuyst
Musikassistent: Maribeth Diggle
Koreografiassistent: Quan Bui Ngoc
Video: Simon Van Rompay
Kamera: Natan Rosseel
Scenografiidé: Alain Platel
Scenografi realiserad av: Wim Van de Cappelle i samarbete med scenografiateljén NTGent
Ljusdesign: Carlo Bourguignon
Ljuddesign: Carlo Thompson, Guillaume Desmet
Kostymdesign: Dorine Demuynck
Scenchef: Wim Van de Cappelle
Foto: Chris Van der Burght
Produktionsledare: Katrien Van Gysegem, Edith Ulens
Regiassistent och turnéledare: Steve De Schepper
Trainee performing arts: Lisaboa Houbrechts
Produktion: Les Ballets C de la B, Festival de Marseille, Berliner Festspiele

..............................................................................................................................................................

PRESS OM FÖRESTÄLLNINGEN

”Som åskådare kan man varken undvika eller fly från intimiteten och intensiteten i filmen om en kvinnas sista stund i livet.”
Süddeutsche Zeitung

” ...subtle, varied and stirring...”
The Times

..............................................................................................................................................................

PRESSKONTAKT
För pressbiljetter eller intervjuförfrågningar, kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus. E-post: susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert