2023-09-05 05:25Pressmeddelande

Ligia Lewis - med skandalen i centrum

En kvinna ligger på en scen. Hon bär lockig 1700-tals peruk och har en dödskalle under armen. Ligia Lewis "A Plot - A Scandal" visas på Elverket den 7-8 september.

I samarbete med festivalen My Wild Flag presenterar Dansens Hus den omskrivna koreografen Ligia Lewis med verket "A Plot / A Scandal". Speldatum: 7-8 september på Dansens Hus Elverket. 

Koreografen och dansaren Ligia Lewis är född i Dominikanska republiken och uppvuxen i USA men arbetar sedan många år med Europa som bas. 
I verket "A Plot / A Scandal" står skandalen i centrum.  Skandaler - omoraliska och oanständiga - är händelser där fantasin och njutningen hamnar i centrum. Styrd av frågorna om vem denna njutning är för och till vilket pris, utforskar Lewis nya verk olika scener där skandaler frodas.
I "A Plot / A Scandal" väver Lewis samman historiska, anekdotiska, politiska och mytiska berättelser - från såvitt skilda källor som upplysningsfilosofen John Locke, Maria Olofa (Wolofa) i slavrevolten i Santo Domingo 152, den kubanska konstnären och revolutionären Jose Aponte och även Lewis egen mormor 

Föreställningen består av av följande delar:
Prelude
Plot 1 John Locke
Plot 2 Rebellion
Intermezzo: John Locke cleans up his mess
Plot 3: Story of Lolon / fuck up the plot
Outro: Repair?

Mellan 2017-2021 var Ligia Lewis knuten till HAU Hebbel am Ufer Theater i Berlin och hon var också en av Tanzhaus nrw Düsseldorfs så kallade Factory Artists från 2017-2019. Hon har vunnit flera priser, bland annat fick hon 2017 en Bessie Award för verket "minor matter". Hon har också mottagit det prestigefyllda tyska priset Tabori Award (2021). 

Föreställningen är en del av programmet i festivalen My Wild Flag

SPELDATUM: 
7-8 september på Dansens Hus Elverket, Linnégatan 69. 

INFO & RECENSIONSBILJETTER
Kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus, susanne.wibert@dansenshus.se


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Just nu renoveras Dansens Hus hemmascen som ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget. Under renoveringsperioden är Elverket på Linnégatan 69 basen för verksamheten, men förutom detta kommer Dansens Hus också att gästspela på en rad andra scener runt om i Stockholm, t ex Bonniers Konsthall, Hallen i Farsta och Årsta Folkets Hus.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert