2017-09-07 15:27Pressmeddelande

Kroppsmaskiner inleder säsongen på Dansens Hus

null

Fredag 8 september har Sebastian Lingserius urpremiär för nya föreställningen "Kroppsmaskiner" på Dansens Hus och därmed går startskottet för hela höstsäsongen. Det blir en kväll med cyborgs, artificiell intelligens, följa john-lekar och en undran om hur människans kropp och sinne ska organisera sig i vår framtid. Välkomna till dansens och kroppens verklighetsmaskiner!

Kroppsmaskiner spår om framtiden och är en analys av kroppens relation till staden, hälsan, vanor och konventioner – till sig själv och andra. Och till gränsdragningar. Följ ett drama med delikata dansare, övervakningskameror, robotar och en radiostyrd pansarvagn, i ett stort sceniskt jitterbugg. 

---

KROPPSMASKINER
8 september 
kl 19.00 (urpremiär)
9 september kl 19.00
Dansens Hus

Koreografi: Sebastian Lingerius
Visuell konsult: Christander Brun
Kompositör: Franz Edvard Cedrins
Dansare: Caroline Byström, Noah Hellwig, Love Kjällman, Katrine Johansen
Foto: Danae Economou
Med stöd av: Statens Kulturråd, Stockholms Stads Kulturförvaltning, Stockholms Läns Landsting

---

Sebastian Lingserius, koreograf och dansare, startade sin koreografiska plattform KASS produktion 2011, efter avslutad Masterutbildning i koreografi vid Danshögskolan i Stockholm (2008-2010). Sebastian har under de senaste åren varit verksam och skapat en mängd olika föreställningar med samproduktioner på bland annat Dansens Hus, MDT och WELD. Han har också gjort installationsverk på bibliotek och konstgallerier samt undervisat och givit workshops på bland annat Danshögskolan och DC Stockholm.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert