2022-11-18 10:07Pressmeddelande

Hyllad och hajpad - Hofesh Shechter tillbaka på Dansens Hus

Bild ur "Clowns" Foto: Todd MacDonaldBild ur "Clowns" Foto: Todd MacDonald

"Double Murder" är en ödesmättad, laddad och vild kväll med två verk (Clowns & The Fix) av internationellt hyllade Hofesh Shechter. Sverigepremiär 24 november på Dansens Hus stora scen. 

"...a combination of dance-maker and rock star, but with film-director sensibilities.” så har anrika The Times beskrivit den brittisk-israeliske koreografen Hofesh Shechter.
Tidigare har hans föreställningar "Barbarians" och "Grand Finale" visats på Dansens Hus. för fulla hus. Nu kommer publikfavoriten äntligen tillbaka. Den här gången med double bill-kvällen "Double Murder". Föreställningen hade världspremiär i september 2021 på Sadler´s Wells i London. Clowns var från början en filmproduktion för BBC. The Fix är Hofesh Shechters första verk för sitt egna kompani sedan den hyllade ”Grand Finale” som visades på Dansens Hus hösten 2019.

I Clowns möter vi en mordisk fraktion. Är dom gycklare? En psykotisk flock? Eller är det vi?  I en olycksbådande och allt mer uppskruvad eufori tävlar dom om vem som kan mörda flest. Allt till ett partitur av pulserande ljus och hummande röster som hypnotiserar oss till att bli åskådare i denna makabra ceremoni. Hur långt är vi beredda att gå i underhållningens namn? 

Kvällens andra del: The Fix är dess motsats. Tempot stillas, musiken mjuknar, dansarna möter oss naket, rått och empatiskt. Även om döden lurar precis under ytan lyser en strimma ljus. The Fix är en injektion med motgift och ett försök att reparera relationen mellan dansarna själva och publiken – en tid att laga de levande. 

SPELDATUM: 24, 25 och 26 november 2022 på Dansens Hus Stora scen

MEDVERKANDE
Koreografi och musik:
Hofesh Shechter
Dansare: Robinson Cassarino, Frédéric Despierre, Rachel Fallon, Emma Farnell-Watson, Mickaël Frappat, Natalia Gabrielczyk, Charles Heinrich, Yeji Kim, Juliette Valerio och Zunnur Zhafirah
Ljusdesigner The Fix: Tom Visser
Kostym The Fix: Peter Todd
Ljusdesign Clowns: Lee Curran
Extra ljusdesign Clowns: Richard Godin
Kostymdesign Clowns: Christina Cunningham
För fullständig medverkandelista: klicka här och fäll ut fliken "Medverkande"


MER INFO & PRESSBILJETTER

Kontakt Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus, susanne.wibert@dansenshus.se


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert