2020-11-05 09:19Pressmeddelande

Helkväll med CCAP

På bilden: Cristina Caprioli.På bilden: Cristina Caprioli.

Cristina Caprioli och hennes team gästar Dansens Hus med en helkväll som bjuder på både det hyllade Ett hårlöst solo (tidigare ”Ett hårresande solo”) och Omkretz22. Det första med Cristina Caprioli själv på scenen. 
Speldatum: 6-7 november på Lilla scenen.

I februari 2020 hade Cristina Caprioli premiär på Weld för sin produktion Ett hårresande solo, nu omarbetad till ”Ett hårlöst solo” där hon för första gången på länge dansade själv. Hon beskriver själv föreställningen som något som liknar en skräckhistoria, samtidigt ofarlig och rätt så patetisk.

Omkretz22 är en omarbetning av föreställningen Omkretz som ccap tidigare visat på bland annat Tanz im August Berlin, Svarta Huset Stockholm, MoMA PS1 i New York, Annenberg Center Philadelphia, Fabbrica Europa Florens, Regionteatern Växjö och Riksteatern Hallunda. På Dansens Hus dansas föreställningen av Madeleine Lindh.

ETT HÅRLÖST SOLO
Alltså rör hon sig omkring och funderar över ett flertal alternativ. Ska hon flytta till en pöl eller korsa fältet? Invänta något som kan styra om intrigen? Rumla över kanten? Eller vaska fram ett skrik och föranleda ett skifte? Morrrrr… Men så fastnar hon i ett spår och tvinnar ännu fler. Ovissheten förblir ouppklarad. Det viktigaste kanske ändå är att hon rör sig, att hon faktiskt gör det. Och den respons hennes omärkbara steg litar på.

Detta solo är en negativitetens vändning för den optimistiske rastlöse, den som dansar var stans hon landar, med allt att frukta och inget att förlora. Något av en lössläppt historia, ofarlig och rätt så patetisk.

Ett hårlöst solo är samma solo som Ett hårresande solo, med några ändringar.
Ett hårresande solo hade premiär februari 2020 vid WELD i Stockholm och spelades sedan på Skogen i Göteborg.

OMKRETZ22
Blixtsnabb dans och medryckande musik i sammansvetsat omlopp. Hyperbolisk komplexitet och skarpa vinklar. Känsloladdning och beslutsamhet. En dansare, Madeleine Lindh, och en musiker i hårt hållet lössläppt sväng.
..............................................................................................................................

MEDVERKANDE
Ett hårlöst solo:
Av och med: Cristina Caprioli
Foto: Franz Kimmel

Omkretz22:
Koreografi: Cristina Caprioli
Dans: Madeleine Lindh
Specialskriven livemusik: Yoann Durant
Ljus: Thomas Zamolo
Foto: Pavle Heidler

..............................................................................................................................

Se Cristina Caprioli själv berätta mer om sitt arbete och föreställningarna "Ett hårlöst solo" och "Omkretz22". 
Klicka här för att komma till filmen


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Huset har två scener: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. I Dansens Hus studios erbjuder vi koreografer och grupper plats för residens, repetitioner och lab. Vid sidan om föreställningarna anordnar vi också kringaktiviteter såsom workshops, samtal med koreografer, utställningar i vår foajé, föreläsningar med mera.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert