2020-06-26 10:05Pressmeddelande

Gunilla Heilborn & Pieter Ampe = Give it some time

Gunilla Heilborn och Pieter Ampe samarbetar i föreställningen "Give it some time"Gunilla Heilborn och Pieter Ampe samarbetar i föreställningen "Give it some time"

Gunilla Heilborn är tillbaka på Dansens Hus. 28 oktober 2020 är det urpremiär för nya föreställningen "Give it some time", ett samarbete med den belgiske koreografen och dansaren Pieter Ampe - ett kompanjonskap som på grund av världsläget taget en helt ny vändning. Men vi tar det väl från början...

Gunilla hade länge haft ögonen på Pieter Ampe och sett flera föreställningar med honom. 
- Företrädesvis duetter med andra killar - coola killar från Bryssel eller Berlin. Så tänkte jag, fan jag borde vara med i det där. Det vore liksom en roligare kombination. 
Sen träffades de två av en slump på Island under den nordiska plattformen Ice Hot. Pieter såg Gunillas föreställning "The wonderful and the ordinary" och i folkvimlet efteråt sög hon tag i honom. 
- Jag slängde bara ur mig: kanske vi kan göra något ihop? Det var helt spontant. Sen började vi skriva till varandra.

Arbetet drog igång, speldatum sattes. Men sen kom det en pandemi i vägen. Ständigt kullkastade planeringar har lett till att Pieter Ampes fysiska medverkan i höstens turné tar sig en annan form. Han kommer att ersättas av en stand-in, komplett med skägg och passande dansförmågor.
- Det här öppnar upp ganska många humoristiska möjligheter, där jag kan bestämma hur Pieter ska va, säger Gunilla och skrattar.

De två har använt sig av sina olikheter när de tillsammans arbetar fram en föreställning som visserligen utgår från dem själva, men som med största sannolikhet också kommer att handla om vänlighet, gamla målningar, åldrande, känslan av misslyckande och det omöjliga begreppet tid.

"Give it some time" har urpremiär på Dansens Hus lilla scen den 28 oktober 2020 och spelar därefter ytterligare tre kvällar den 29, 30 och 31 oktober. Därefter går föreställningen ut på turné med Dansnät Sverige till Malmö, Karlshamn, Umeå, Falkenberg och Växjö. 

>> Läs mer om föreställningen "Give it some time"


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Huset har två scener: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. I Dansens Hus studios erbjuder vi koreografer och grupper plats för residens, repetitioner och lab. Vid sidan om föreställningarna anordnar vi också kringaktiviteter såsom workshops, samtal med koreografer, utställningar i vår foajé, föreläsningar med mera.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert