2019-05-13 08:42Pressmeddelande

Fredrik "Benke" Rydman sätter upp Snövit på Dansens Hus

null

Fredrik "Benke" Rydman sätter upp dansföreställningen Snövit på Dansens Hus i vinter, med premiär den 11 december. Snövit 2019 handlar om en kamp mot ålderdom, en kamp för att bli älskad, en kamp mot ensamhet, en kamp mot psykisk ohälsa. Det blir en hisnande resa in den digitala samtiden, tillsammans med Snövit, Instadrottningen och 7 influencers. Biljetterna släpps den 15 maj. Mirror mirror on the wall…

- Jag har länge tänkt på Snövit, men det är först nu som tiden känns riktigt mogen för att berätta historien, nu när alla har tillgång till spegeln via Instagram och kan tävla om vem som har flest likes.
Snövit är kanske världens mest kända saga, och det är inte så konstigt med tanke på att den handlar om så djupt mänskliga egenskaper som bekräftelsebehov, Snövits behov av att känna sig älskad, men även mammans existentiella kamp. Jag hoppas att publiken kommer känna igen sig och avbokar sina terapisamtal efter föreställningen, säger Fredrik Rydman.

#friday #mood #fitness #legday #nofilter #lovemylife #mirrormirroronthewall

Mamman postar ytterligare en selfie på insta och svaret kommer direkt; flest likes av alla! Inte så konstigt med tanke på alla sätt hon håller sig ung och snygg tack vare yoga, olika dieter, tarmsköljning, ett litet lyft då och då…

Snövit, hennes dotter, är mest en statussymbol som kan visas upp när det behövs. Hon kämpar för att få sin mammas uppmärksamhet och kärlek, men när Snövit en dag får en helt egen telefon förändras allt! Med några enkla knapptryck får hon all bekräftelse hon saknat och snart har hon fler likes än sin mamma.

Att bli ersatt av någon yngre, framför allt av sin egen dotter, krossar henne! Känslan av att livet är på väg att rinna ut blir en vändpunkt. Hon bestämmer att Snövit måste bort, att Snövit måste dö.

I skogen träffar Snövit sju influencers. Var och en med sin egen unika diagnos, och kring den har de byggt sitt personliga varumärke. De är på retreat för socialamedieberoende, alla har fått lämna ifrån sig sina telefoner och går på stärkande promenader. Nu mår de skit, men det gjorde de i och för sig även innan de blev av med sina telefoner, och de märker inte ens att Snövit desperat försöker bli en del av den dysfunktionella gruppen. Snövit har dock ett vapen, hon har fortfarande kvar sin telefon.
Den kan hjälpa henne i kontakten med gruppen, men den kan också avslöja var hon befinner sig…

En kamp mot ålderdom, en kamp för att bli älskad, en kamp mot ensamhet, en kamp mot psykisk ohälsa.


Snövit har premiär på Dansens Hus den 11 december.
Föreställningen produceras av Blixten & Co.


MEDVERKANDE
Dansare: Lisa Arnold, Daniel Asamoah, Michael Buchner, Kevin Foo, Milena Jacuniak, Hanna Jansson, Daniel Koivunen, Ellen Lindblad, Martin Wallin
Idé och Koreografi: Fredrik Benke Rydman
Scenografi: Fredrik Benke Rydman och Lehna Edwall
Kostym: Lehna Edwall
Ljus: Linus Fellbom


OM FREDRIK RYDMAN

"Svansjön" (Dansens Hus 2011)
"Macbeth" (Stockholms Stadsteater 2013)
"Stop. Play. Rewind." (Dansens Hus 2014)
"Eldfågeln" (Göteborgsoperan 2015)
"Heroes" Måns Zelmerlöw (Vinnare av Eurovision Song Contest 2015)
"Nötknäpparen" (Dansens Hus 2016)
"Grey People" Eurovision Song Contest, Interval act (Stockholm Globe Arena 2016)
"Danny Saucedo NU" (Hamburger Börs 2017)
"Beacuse i'm Worth it!" (Stockholms Stadsteater 2017)
"Fack Ju Göthe" (Werk 7, München 2018)
"Våroffer" (Kulturhuset Stadsteatern 2018)
"Vivid" (Freidrichstadt Palast, Berlin 2018)
"7:de Inseglet" (Uppsala Stadsteater 2019)
"Avicii" Tough Love (musikvideo 2019)
"No More Fucks To Give" Mia Skäringer (Sverigeturné 2019)
"Oliver" (Göteborgsoperan 2019)

Fredrik Benke Rydman belönades i kategorin Bästa Musikal Deutches Theater Preis, för musikalen "Fack Ju Göthe" som spelades i München 2018.

Fick Danskritikernas pris 2018 för "Våroffer" Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

Nominerad i koreografkategorin i Prix Benois de la Danse 2019


Biljettinformation
Biljetterna släpps den 15 maj kl. 10.00.


Kontaktuppgifter
För intervjuförfrågningar vänligen kontakta Sandra Nordin,070-6973959, sandra@blixten.se eller Annica Sigfridsson, Blixten & Co, 070-799 67 77

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert