2022-10-27 11:31Pressmeddelande

Fredrik Benke Rydman i helt ny soloföreställning på Dansens Hus

Guldsprayad man står framför ett gulddraperi.

Sveriges mest kända doldis kliver fram ur skuggorna och ger sig själv den plats han förtjänar. Som ”the master of dance”. Urpremiär 3 mars 2023 på Dansens Hus Elverket.

Efter många år som dansare, koreograf och regissör är det dags för Fredrik Benke Rydman att dela med sig av alla hemligheter från dansvärlden. 3 mars är det urpremiär för "Master of dance - en dansmonolog av och med Fredrik Benke Rydman" 
Manus är skrivet av Martin Luuk och Benke Rydman. 
Och för första gången på länge är Benke också själv på scenen, 100% av tiden. 
Publiken behandlas som blivande dansare och under föreställningens gång kommer Benke att skapa en unik koreografi efter instruktioner som ges av publiken. När du sett föreställningen kommer du kanske till och med kan känna dig redo att söka jobb som dansare.  Eller … aldrig mer ta ett danssteg. 

Med humor, allvar och starka visuella koreografier bjuds publiken på en annorlunda upplevelse med både dans och teatern.

- Jag leker med formen av en masterclass, som publiken är inbjuden till. Jag berättar och visar mitt sätt att dansa/koreografera, så att säga ger mina tips och hemligheter från ett långt dansliv. Jag berättar om konstnärliga problem som jag brottas med. Från att jag tidigare i livet varit besatt av kroppskontroll och kontroll över ett helt rum och kanske även verket. Men att jag nu konstnärligt strävar efter mer frihet. Jag prisar friheten i masterclassen och framhäver vikten av att vara fri i konsten.
I föreställningen framkommer dock att jag på ett personligt plan fortfarande har noll insikt och söker kontroll närmast desperat. I den krocken är tanken att en diskussion, om var gränsen ligger, skall uppstå hos publiken.”
  säger Fredrik Rydman. 

Biljettsläpp: fredag 28 oktober kl 09.00
...........................................................................................................................

MEDVERKANDE
Idé, koreografi, scenografi: och kostym:
Fredrik Benke Rydman
Manus: Martin Luuk och Fredrik Benke Rydman
Ljus: Fredrik Benke Rydman
Ljuddesign, kompositör: Petrus Königsson
Grafisk Form: Daniel Bjugård
Foto: Andreas Lundberg

URPREMIÄR: 3 mars 2023
Föreställningsperiod: 3-12 mars 2023
Biljettsläpp: fredag 28 oktober kl 09.00
Biljetter: dansenshus.se

INTERVJUER:
Presskontakt: Annica Sigfridsson 070-799 67 77


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert