2018-04-23 12:52Pressmeddelande

Franskt lyckopiller från Emanuel Gat Dance

null

Se vår stora scen bli transformerad till ett levande lyckopiller när franske koreografkometen EMANUEL GAT tar med sig "SUNNY" till Stockholm – ett kärleksverk till dansen, till musiken och glädjen att vara tillsammans.

Emanuel Gat är en av Frankrikes mest välrenommerade koreografer. I Sunny har han samarbetar med musikern Awir Leon. Tillsammans har de skapat ett multikonstverk – en livekonsert i legering med tio dansare på koreografisk upptäcktsresa.
En explosion av musik, lust och lekfullhet!

Som en av dansarna i föreställningen ser vi också svenska Sara Wilhelmsson (f 1982). Läs mer om Sara här nedan.

"Emanuel Gat delivers a masterpiece… overflowing with youth and cheerfulness"
Le Figaro

Emanuel Gat Dance: "Sunny"
24-25 april 2018 på Dansens Hus Stora scen

MER OM EMANUEL GAT
Emanuel Gat föddes i Israel 1969 med bor idag i Frankrike. Han har arbetat på många av världens stora dansscener såsom operan i Paris, Sydney Dance Company, Tanztheater Bremen, Ballets de lÓpera de Lyon och även med Kungliga baletten på operan i Stockholm.
Han har fått flera priser under åren, till exempel en Bessy Award 2004 för verken Winter Voyage och The Rite of Spring.

Emanuels första möte med dans kom först vid 23 års ålder. Just då studerade han musik och planen var att bli dirigent. Men en workshop med den israeliske koreografen Nir Ben Gal förändrade allt.
Några månader senare hoppade han av musikstudierna och blev en del av Gals kompani.
Tio år senare grundade Emanuel sitt eget kompani, Emanuel Gat Dance, i Tel Aviv. 2007 flyttade han sig själv och kompaniet till Frankrike.

”Emanuel Gat masters his very personal art of choreography like a science whose boundaries he keeps pushing further and further beyond to translate ever-subtler meditations.” Le Figaro, Ariane Bavelier

........................................................................................................................................................

MER OM SARA WILHELMSSON

Sara Wilhelmsson föddes 1982. Hon utbildade sig vid Codarts University for the Arts (Rotterdam Dance Academy). Efter studierna arbetate hon som frilansande dansare och lärare i bland annat Holland och Thailand. 2006 flyttade hon till Israel och jobbade med Kibbutz Contemporary Dance Company och från 2009 med Yasmeen Godder Dance Company.
Sedan 2013 samarbetar hon med Emanuel Gat.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert