2018-01-10 07:46Pressmeddelande

För publiken som inte vill gå hem

null

Är du en av dem som egentligen aldrig vill gå hem efter en föreställning? Dansens Hus "Late Night" är en serie helkvällar anpassade för den publik som vill hänga kvar och dyka djupare in i den samtida dansen, samtal, spelningar och ännu mera scenkonst. Här styr de inbjudna danskonstnärerna kvällens gång och känsla. Först ut den 24 jan är Mirko Guido med urpremiär och spännande gäster för samtal.

I Late Night bjuder Dansens Hus och ett gäng sverigebaserade koreografer och danskonstnärer in till helkvällar som kännetecknas av fördjupning, olika nedslag, inbjudna gäster, och rörelse i våra möjliga och omöjliga rum. Kvällens koreograf får själv kurera kvällen med gäster, innehåll och upplägg. Mirko Guido tar sitt nya verk This is fiction // You are fiction too som utgångspunkt för kvällens upplägg. Föreställningen är ett koreografiskt arbete om den prekära skillnaden mellan fiktion och verklighet i uppfattningen och tillblivelsen om jaget, och dess berättelser.

Mirko Guido är frilansande koreograf och dansare född i Lecce, Italien, idag baserad i Stockholm. Hans främsta fokus ligger för närvarande på metodutveckling och strategier för skapandet av koreografiska verk. Hans metoder utforskar ämnen som kinestetisk erfarenhet och återskapande av förkroppsligade arkiv och närs av kunskaper inom rörelseteori samt perceptuell och kognitiv forskning. Den gemensamma linjen i hans forskning är frågan om hur vi genom kroppen, perceptuella förmågor och betydelseskapande kan förstå omvärlden och oss själva i världen. Som frilansande koreograf har Mirko Guidos verk presenterats internationellt på scener som Zeitraumexit (Mannheim, Tyskland), Teatri di vita (Bologna, Italien), Dance Station (Belgrad, Serbien), Weld, Festival: display 13 (Stockholm, Sverige), Tanzhaus (Zürich) och Lokremise (St Gallen. Schweiz); Schwere Reiter (München, Tyskland), 6th Athens dance festival (Aten, Grekland) bland många andra.

Under våren presenterar vi följande tre kvällar :

24 & 25 januari kl 20.00-23.00
This is fiction // You are fiction too

Koncept och koreografi: Mirko Guido
I samarbete med och framfört av: Kenneth Bruun

15 & 16 februari kl 20.00-23.00
BIG GIRLS DO BIG THINGS

Koncept, koreograf och performance: Eleanor Bauer
Under kvällen får vi även möta Eleanors inbjuda gäster  koreograferna Ellen Söderhult och Stacey Sacks på Lilla scen. 

11 & 12 april kl 20:00.23:00
If ever in range

Ett samarbete mellan konstnär Anna Åstrand, dansare Lisen Ellard, ljuddesigner Elize Arvefjord, ljusdesigner Anton Andersson, dansare Knut Vikström Precht och dramaturg Tova Gerge.
Inbjudna gäster Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik med flera. 

Mer info på Dansens Hus hemsida

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert