2018-10-08 12:28Pressmeddelande

Flamencovecka på Dansens Hus

null

Den här veckan (9-13 oktober 2018) fylls Dansens Hus av flamenco i alla dess former. På fredag-lördag 12-13 oktober kommer en av flamencovärldens verkligen storstjärnor till vår stora scen, ISRAEL GALVÁN och föreställningen FLA.CO.MEN. Det blir också "Pul So" med svenska SOFIA CASTRO, konsert med Rocío Márques, eftersnack med Paloma Madrid med flera, och på fredag flyttar klubben Flamencofredag in på vår lilla scen.

Basen i veckan är de två gästspelen med Sofia Castros "Pul So" och "FLA.CO.MEN med flamencovärldens omslagspojke Israel Galván.

ISRAEL GALVÁN har kallats både geni, pionjär och basen i det som kallas den nya flamencon.
”To call Galván a brilliant dancer is like saying Einstein was pretty good at physics. I have never seen anything remotely like him.”, skrev engelska Daily Express.

Sevillafödde Israel Galván är ett av flamencovärldens verkliga affischnamn. Hans föreställningar ”FLA.CO.MEN” är en föreställning med rötterna i traditionell flamenco men med Galváns egen experimentella twist av avantgarde.
På scengolvet är Galván en verkligt fascinerande upplevelse - en kameleont som på ett kort ögonblick skiftar sin kropp mellan macho-matador, ironisk tramsighet och delikat elegans. Oblygt leker han med flamencons traditionella element – den melankoliska sången, det virtuosa fotarbetet, handklappen – blandar och transformerar till en helt nyskapad form med sin egen kropp i fokus.

Svenska SOFIA CASTROS "Pul So" är en flamencoföreställning som utgår från något så essentiellt som hjärtats bultande. Med passion, intensitet och brinnande lust stampar Sofia Castro sig igenom projicerade cirkulationssystem och pulserande färgsprak. Verket är inspirerat av samtal med kardiologen Lars Rune – konversationer om den fysiologiska orsaken till hjärtats slag, om vad det är som får det att slå och varför det dunkar. Men vad händer när pulsen upphör? Och hur fortlever pulsen i det som avstannat?
I ständig puls och till rytmisk livemusik levereras het flamenco med människans livspump i fokus – hjärtat.
Under hösten 2018 är "Pul So" på turné runt om i landet via Dansnät Sverige.
För övriga turnéstopp, KLICKA HÄR

.......................................................................................................................................................

PROGRAM FLAMENCOVECKAN 2018
Klicka här för hela programmet

Tisdag 9 okt
Film Sacromonte - de vise männen i stammen
Plats: Instituto Cervantes i Stockholm, Bryggargatan 12A.

Ons-tors 10-11 okt kl 19.00
Föreställning: Pul So med Sofia Castro
Plats: Lilla scenen.

Ons 10 okt
Konsert med Rocío Márquez
Plats: Lilla scen – Efter föreställningen ”Pul so”

Tor 11 okt
Eftersnack Pul So
Vart är flamencon på väg? Deltagare: Paloma Madrid, Sofia Castro, Rocío Márquez och Pia del Norte.
Plats: Lilla scen – Efter föreställningen ”Pul So"

Fre-lör 12-13 okt kl 19.00
Föreställning: FLA.CO.MEN med Israel Galván.
Plats: Stora scenen

Fre 12 okt kl 21.00
Klubb: Flamencofredag
Klubben FlamencoFredag gästspelar på vår Lilla scen! I tablaon möts sången, gitarren och dansen på lika villkor.
Plats: Lilla scen

Lör 13 okt kl 17.00
Introduktionsworkshop i flamenco
Prova på flamenco under ledning av Sofia Castro.
Plats: Lilla scenen

ISRAEL GALVAN - FLA.CO.MEN (trailer show) from A Negro Producciones on Vimeo.

Sofia Castro.avi from Dansnät Sverige on Vimeo.

.......................................................................................................................................................

PRESSKONTAKT
För pressbiljetter eller intevjuförfrågningar, kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus. E-post: susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert