2023-09-21 11:00Pressmeddelande

Flamboyant waacking med extra allt.

Ett stort gäng dansare står runt en DJ och dansar vilt.

I den glammiga "D.I.S.C.O" överöser franska koreografen Josépha Madoki a.k.a. Princess Madoki oss med glitter, glamour och total excentricitet. Föreställningen visas den 28-29 september på Dansens Hus Elverket

Med waackingens paranta självklarhet, sprungen ur 70-talets gaykultur, möter vi åtta dansare och en DJ som tar oss med på en extravagant klubbkväll. D.I.S.C.O. (Don’t initiate social contact with others) skapades under pandemins karantän och skärpta restriktioner. Djupt präglad av isoleringen drömde sig Madoki tillbaka till klubbens dansgolv och 70-talets discomusik. Med önskan om att få leva, om så bara för en natt, är D.I.S.C.O. en hyllning till livet, dess galenskap och eufori.

Josépha Madokis passion för dans har tagit henne på en resa som har inkluderat framgångar på scenen, samarbeten med världsberömda artister och en imponerande lista av utmärkelser. 
Genom åren har hon har samarbetat med koreografer som Damiel Jalet, Ousmane "Babson" Sy och Sidi Larbi Cherkaoui. Under våren 2023 arbetade hon som koreograf till Parisoperans uppsättning av "Romeo och Julia". 
Efter att ha blivit specialist på dansformen Waacking har hon blivit inbjuden över hela världen för att delta och döma internationella Waacking-evenemang.
Utöver sin framstående danskarriär har Josepha Madoki också utmärkt sig som koreograf och konstnärlig ledare för en rad framstående varumärken och artister, inklusive Givenchy, Lancôme, Undiz, Lous and the Yakuza, Beyoncé , Gims och Angélique Kidjo.

SPELDATUM
28-29 september 2023 på Dansens Hus Elverket, Linnégatan 69.

FÖRDJUPNINGAR
- För mer info om Josépha Madoki, klicka här
- Titta på en intervju med Josépha Madoki som gjordes våren 2023 inför premiären av Romeo och Julia på Opera National de Paris: Till filmen

Föreställningen ingår i en turné med Dansnät Sverige och visas förutom i Stockholm även i bland annat Göteborg, Västerås, Växjö och Vara.

PRESSBILJETTER OCH INTERVJUER
Kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus susanne.wibert@dansenshus.se
Josépha Madoki kommer att finnas på plats i Stockholm den 29 september.

 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert