2017-04-06 11:30Pressmeddelande

Empo tar klimatkrisen upp på scenen

null

Hon har tidigare gjort succé på Dansens Hus tillsammans med kollektivet JUCK. Nu är
Emelie "Empo" Enlund tillbaka. Den här gången på egen hand, men sin föreställning "We Love Holocene IV". En suggestiv performanceupplevelse där hon tar både publiken och klimatkrisen upp på scenen. Urpremiär onsdag 12 april på Dansens Hus.

"We Love Holocene IV" är ett performanceprojekt som vill gräva i människans relation till klimatkrisen. Dansaren och koreografen Emelie "Empo"Enlund har skapat en suggestiv och poetisk performanceupplevelse med en mix av streetdance, filosofi och historia.

Föreställningen är en existentiell resa som utspelar sig i dåtid, nutid och framtid. Här möts hopp, drömmar, ekologisk kollaps - och ett förslag om att lägga den egna kapitalistiska identiteten åt sidan för en stund och möjligen upptäcka vad som finns kvar.

Som publik kommer du att röra dig genom scenrummet i en suggestiv, interaktiv helhetsupplevelse. Välkommen med på en tankeväckande och poetisk resa!

FÖRESTÄLLNINGSDAGAR:

Onsdag 12 april kl 19.00 & 21.00
Torsdag 13 april kl 19.00 & 21.00

Med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet & Uferstudios Berlin.

.............................................................................................................

Om Emelie "Empo" Enlund

Emelie Empo Enlunds fält är streetdance och performance. Dansens Hus publik såg henne första gången under festivalen Urban Connection 2014 där hon premiärvisade sin helaftonsföreställning ”CAUSES”. 2015 kom hon tillbaka till festivalen med sitt kollektiv JUCK som gjorde total succé på stora scenen.

Under hösten har Empo varit Konstnärsnämndens stipendiat vid Uferstudios i Berlin där hon också jobbat fram föreställningen ”We Love Holocene”. Hon är också en av deltagarna i det internationella konstnärprojektet ”The Dark Mountain Project” som utforskar konstens roll i klimatkrisens tid.

.............................................................................................................

Idé och koncept: Emelie Enlund
Medverkande på scen: Alexander Dam, Sara Rousta, Ayesha Berglund
& Viktoria Andersson
Musik och ljud: Eric Sjögren
Ljus: Mira Svanberg
Scenografi: Andreas Blom
Regiassistent: Hanna Jansson Fröberg
Producent: Follow the Rabbit/Josefin Lindberg
Tack till: Per Johansson, Ekatarina Kalinina, Olov Ylinenpää

.............................................................................................................

För mer info, intervjuer, recensionsbiljetter, kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus, susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert