2020-03-25 14:07Pressmeddelande

Digital dans - nu på "DH DiGi"

Om inte publiken kan komma till dansen, så får dansens komma till publiken! Idag onsdag 25 mars släpper Dansens Hus sin nya digitala plattform DH DiGi.

På DH DiGi samlar vi inspelade intervjuer med koreografer, eftersnack med dansikoner som bland annat Ohad Naharin och Dada Masilo, material om tidigare och kommande föreställningar, tips om våra vänners bästa play-innehåll och annat dansrelaterat som publiken kan förströ sig med i väntan på ”the real thing”.

Då Dansens Hus är en gästspelsscen, utan egen produktion, är det svårt för oss att strömma hela föreställningar. Istället försöker vi ge fördjupning och förströelse i dessa tider när vi inte har möjlighet att fysiskt träffa vår publik. 

Via vårt nyhetsbrev har vi också bett följarna att skicka in sina bästa tips på hur "karantänhemdans" kan se ut. Inskickade tips kommer att delas på DH DiGi. 

>> Klicka här för att komma till DH DiGi
Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Huset har två scener: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. I Dansens Hus studios erbjuder vi koreografer och grupper plats för residens, repetitioner och lab. Vid sidan om föreställningarna anordnar vi också kringaktiviteter såsom workshops, samtal med koreografer, utställningar i vår foajé, föreläsningar med mera.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert