2018-04-17 14:07Pressmeddelande

Dansstilen FuittFuitt möter musik inspirerad av Syrien

null

Skånes Dansteaters föreställning NAYRAB är ett medryckande möte mellan traditionell musik från Mellanöstern och nyskapad koreografi. Nio dansare kastar sig ut i koreograferna Nicolas Cantillons och Laurence Yadis dansstil FuittFuitt. På scen spelas Tarek Alhadjs musik inspirerad av hemlandet Syrien.

Nya dansföreställningen Nayrab skapades av koreograferna Nicolas Cantillon och LaurenceYadi. Duon arbetar med en egen dansstil som de kallar FuittFuitt; en dansad motståndsanda där dansarna rör sig oavbrutet på scenen i en flödande rörelse som vägrar låta sig hejdas.
– Det handlar om att vara samtidigt i nutiden, i det förflutna och i framtiden. FuittFuitt är egentligen bara två ord tillsammans. Vad de innebär bestämmer du, det avgör sinnesstämningen hos varje person, beskriver Nicolas Cantillon.

Föreställningens titel Nayrab är också namnet på den by i Syrien där föreställningens kompositör, Malmömusikern Tarek Alhadj, föddes. Hans musik bär en hel regions poesi och spelas live på scenen av Tarek och ytterligare två musiker.
– Under arbetet har vi pratat om Syrien, om att sakna människor, att behöva ge sig av och vänta på dem. Och om att leva, att vara förälskad i livet, säger Nicolas.

Skånes Dansteater: "Nayrab"
19 april 2018 på Dansens Hus Stora scen

........................................................................................................................................................

INTERVJU MED NICOLAS CANTILLON

........................................................................................................................................................


MEDVERKANDE

Koreografi: Nicolas Cantillon & Laurence Yadi
Musik: Tarek Alhadj
Dansare: Patrick Bragdell, Matthew Branham, Brittanie Brown, Anna Borras, Samuel Denton, Belinda Nusser, Yiorgos Pelagias, Kristian Refslund, Jing Yi Wang
Musiker: Tarek Alhadj, oud; Behzad Souratgar, tar och setar; Mostafa Al Kafafi, slagverk
Ljusdesign: Maria Ros Palmklint

........................................................................................................................................................

För intervjuer och pressbiljetter, kontakta Susanne Wibert, susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert