2018-05-29 12:10Pressmeddelande

Dansens Hus välkomnar Kulturhuset Stadsteatern

null

Dansens Hus är en av Kulturhuset Stadsteaterns samarbetspartners under 2019-2020.
Med start våren 2019 kommer hela Kulturhuset att vara stängt för en omfattande renovering.
Verksamheten i huset kommer att utlokaliseras till en rad olika platser i staden.
En av dem är Dansens Hus stora scen.


-Vi är glada över att ha Kulturhuset Stadsteatern hos oss under 2019/20. För Dansens Hus var det en självklarhet att hjälpa våra kollegor under tiden som deras lokaler renoveras. Inom scenkonsten måste vi hålla ihop och hjälpa varandra – samtidigt hoppas vi på ett fruktbart kunskapsutbyte mellan våra hus, säger Annelie Gardell, teaterchef på Dansens Hus.

Under Kulturhusets renoveringsperiod kommer organisationen att hyra in sig på Dansens Hus stora scen. Där kommer man att presentera såväl teater som annan verksamhet från husets program.Programläggningen på Dansens Hus kommer inte att påverkas av uthyrningen till Kulturhuset Stadsteatern.

Förändringar kan vara utmanande men brukar också kunna bidra till ökad kreativitet genom nya infallsvinklar och perspektiv på både konsten och den dagliga verksamheten. Publikperspektivet och mer konst åt alla, är självklara aspekter att ta in i den nya situationen som de två teaterhusen kommer att befinna sig i under de närmaste två åren.

-Uthyrningen ger oss möjlighet att locka en ännu större publik att njuta av den samtida dansen samtidigt som den stärker våra resurser – vilket ökar vår potential att visa ännu mer dans på våra scener! Win Win för alla – både danskonstnärer och publiken! säger Annelie Gardell.

Kulturhuset Stadsteatern börjar att renoveras i januari 2019 och kommer att stå klart till årsskiftet 2020/2021.
Verksamheten kommer att utlokaliseras till en rad olika platser i Stockholm, bland annat Dansens Hus, Årsta Folkets Hus, Teater Giljotin, Folkoperan, St Paul/Stadsmissionen, Södra teatern och Nationalmuseum.

....................................................................................................................................................................

KONTAKT
För frågor om samarbetet, kontakta teaterchef Annelie Gardell, tel: 08-508 990 02

För generella frågor, kontakta kommunikationschef Susanne Wibert, susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert