2024-06-19 12:07Pressmeddelande

Dansens Hus samarbetar med festivalen My Wild Flag

I höst samarbetar Dansens Hus åter igen med den internationella dans- och performancefestivalen My Wild Flag. Årets festival går av stapeln den 31 augusti till 7 september.

Årets upplaga genomförs som ett samarbete mellan Dansens Hus, MDT, Moderna Museet och My Wild Flag.
- Samarbetet med My Wild Flag är en betydelsefull del av Dansens Hus verksamhet. Att festivalen dessutom genomför gemensamt med Dansens Hus, MDT och Moderna Museet understryker inte bara betydelsen av samarbeten utan också vikten av att belysa en festivalröst som med konstnärlig integritet berikar och mångfaldigar scenkonsten, säger Johannes Öhman, teaterchef på Dansens Hus.

My Wild Flag startade 2017 och kureras av konstnärerna Karina Sarkissova och Pontus Pettersson. Årets program kommer att ha MDT som hemmascen.

FESTIVALPROGRAM

Tiran Willemse
Untitled (Nostalgia, Act 3)
I "Untitled (Nostalgia, Act 3)" åkallar den Sydafrikansk-födde, Europa-baserade koreografen Tiran Willemse sina egna mångfaldiga danshistorier genom ett kaleidoskop av 1900 talets balettklassiker Giselle, Kuduro från Angola och den nigerianska genren Alanta. Tiran Willemse är dansare och koreograf från Sydafrika, bosatt i Zürich och Berlin. Hans undersökande praktik inom scenkonst är rotad i noggrann uppmärksamhet på rum, fantasi, gester och ljud, med fokus på hur de relaterar till de sätt på vilka konstruktionen av ras och kön utförs, kommuniceras och utmanas. Han har tidigare arbetat och samarbetat med bland annat Trajal Harrell, Meg Stuart, Jerome Bel, Ligia Lewis, Eszter Salamon, Susanne Linke, Andros Zins-Browne och med Cullberg under ledning av Deborah Hay och Jefta Van Dither. 
Föreställningen arrangeras av Dansens Hus i samarbete med MDT och My Wild Flag.
Speldatum: 5 sep kl 20:00
För mer info: https://mdtsthlm.se/untitled-nostalgia-act-3

Marga Alfeirão
LOUNGE
Portugisiska Marga Alfeirão  (f 1994) använder konstnärliga medier för att skapa säkra rum för utforskning av sensualitet och sexualitet genom dans och performance. Hon är influerad av dansgenres och ljudtexturer från den afrikanska diasporan, som kommit till henne via Lissabons sociala kontext. Alfeirão  har arbetat med koreografer som Tamara Alegre, Antonja Livingstone, arkitekten Afaina de Jong, med flera. Hon är aktiv i den portugisiska Ballroom-scenen som medgrundare av Casa das Musas.
Föreställningen arrangeras av Dansens Hus i samarbete med MDT och My Wild Flag.
Datum: 7 sep kl 20:00
För mer info: https://mdtsthlm.se/lounge

Vaginal Davis
Magnificent product
Under sommaren och hösten 2024 visas en hel serie av olika verk med den prisbelönta konstnären, hyllade författaren och internationella blacktrisen Vaginal Davis runt om i Stockholm. Inom ramen för My Wild Flag-festivalen visas två filmer med Davis på MDT. Följ med Davis för en live-kommenterad visning av Bob Fosses All That Jazz och Miloš Formans Hair. Visningarna arrangeras av MDT och Moderna Museet, i samarbete med My Wild Flag.
Datum: 4 sep kl 20:00
För mer info: https://mdtsthlm.se/magnificent-product

Ewa Dziarnowska
This resting, patience
Ewa Dziarnowska (PL) är dansare och koreograf baserad i Berlin. Till festivalen kommer hon med verket "This resting, patience" som visas på MDT den 31 augusti. 
Föreställningen presenteras av MDT i samarbete med My Wild Flag.
Datum: 31 aug kl 19:00
För mer info: https://mdtsthlm.se/magnificent-product


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener, Stora och Lilla scen, i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm. Under perioden 2023-2025 renoveras teaterhuset vid Norra Bantorget. Under renoveringsperioden har Dansens Hus sin bas på Elverket, men kommer också att göra samarbeten med andra scener och arenor runt om i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert