2022-09-16 11:33Pressmeddelande

Dansens Hus ingår samarbete med scenen Hallen i Farsta

Under hösten 2022 inleder Dansens Hus ett samarbete med scenen Hallen i Farsta. Hallen har sedan 2019 omvandlats till en scen för dans och performancekonst av kompaniet ccap. Hallen gör Dansens Hus tillgängligt för fler stockholmare i deras närmiljö och kan samtidigt locka husets trogna publik att uppleva dans i nya miljöer.

Dansens Hus och Hallen kommer under hösten att presentera fem program tillsammans som innehåller både skolföreställningar, workshops, allmänna föreställningar och sist ut - ett julbattle under ledning av Afra Hosseini.
Samtliga höstens program arrangeras kostnadsfritt för publiken.

Under 2023 kommer Dansens Hus rota sig än mer i Hallen med anledning av att Dansens Hus då står inför en renovering av scenhuset på Barnhusgatan. Under spelåret 2023 planeras en rad föreställningar och andra arrangemang i Hallen. 

Höstens program på Hallen

Hela havet stormar
En dans- och teaterföreställning från 10 år om modet som krävs för att segla ensam runt jorden. ”Hela havet stormar” inspireras av den sanna berättelsen om Laura Dekker, världens yngsta person att ensamsegla runt jorden. Om Seglarinnan i oss alla och om knoparna som är våra relationer. Och om förmågan att hissa segel igen när stormen varit framme. Koreografi & regi Carl Olof Berg. Procerat av Dansinitiativet. Spelas för skolklasser.

att att katt / Pontus Pettersson
Kliv in i en besynnerligt sagolik minigolfupplevelse. Absurt, sportigt och helhärligt. Typologisk, typografiskt, ett landskap, typiskt kattigt.
Av koreograf en Pontus Pettersson i samarbete med koreografen Cristina Caprioli och i samproduktion med ccap. att att katt ingår i PASS I HALL (Performing Art Stockholm South). Spelas för publik under v 41 och 42. 

Uncover Choreography:Workshop för seniorer
Koreografen Sanna Söderholm och dansaren Elinor Tollerz Bratteby, bjuder in seniorer till dansworkshop. Deltagarna får enkla , men specifika fysiska uppgifter som kan utföras på den nivå som passar. Vi välkomnar olika slags bakgrundskunskap och fysiska förutsättningar. Det vi fokuserar på är inlyssnande och meditativa kvaliteter. Samt humor och en social samvaro. Rörelsepraktikerna härstammar från arbetet med verket/projektet A little bit Wet n a little bit Wild som visas på Hallen under hösten 2022. Workshopen är en samproduktion mellan ccap, Dansens Hus och Hallen. Arrangeras under v 44.

Lisa Janbell: SEARCH
SEARCH är ett massivt gruppspel av koreografen Lisa Janbell som består av åtta dansare; med komplexa rörelsetexturer, ett avancerat teknolandskap och starka ljuskontraster. Berättelser från ett dystopiskt nu blandas med budskap från framtiden. SEARCH är i samproduktion med ccap/Hallen och ingår i PASS I HALL (Performing Art Stockholm South). Spelas för publik 11–12 november

Julbattle
Afra Hosseini
är aktiv inom dansscenen som koreograf, dansare, danslärare och som arrangör av battles och jams. Hon har även dansat i musikvideos för bland annat The Knife och Daniel Adams-Ray och koreograferat för Linda Pira, Zara Larsson och GRANT. Afra koordinerar ett julbattle på Hallen den 17–18 december. Julbattlet är en samproduktion mellan ccap, Dansens Hus och Hallen.


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert