2024-02-18 09:06Pressmeddelande

Dansens Hus i Stockholm blir värd för ICE HOT 2026

Dansens Hus i Stockholm blir värd för en av Europas största dansplattformar ICE HOT Nordic Dance Platform 2026.

Just nu, 14-18 februari pågår ICE HOT 2024 i Oslo. Under plattformens sista dag kan vi nu avslöja nyheten att nästa upplaga, år 2026, kommer att arrangeras på Dansens Hus i Stockholm.

ICE HOT arrangeras som ett samarbet mellan fem nordiska dansorganisationer: Dansens Hus Stockholm, Dansehallerne i Köpenhammn, Performing Arts Center Iceland, Dansens Hus Oslo och Cirkus and dance info Finland. Plattformen riktar sig till presentatörer, programmerare och dansbransch från hela världen. Målet är att fler nordiska, koreografer, produktioner och kompanier ska få en möjlighet att turnera internationellt, och vara en plats där dansfältet kan mötas och dela idéer.

Sedan ICE HOT startade 2010 har cirka 2000 internationella gäster besökt festivalen för att ta del av 140 produktioner av 230 kompanier och koreografer. Och intresset bara ökar; i årets upplaga i Oslo fick många placeras på väntelista. Idag räknas ICE HOT som en av Europas största plattformar för samtida dans. På programmet i år står 40 olika dansföreställningar, flertalet seminarier, workshops och pitchar. Under 4 dagar samlas programläggare för samtida dans från hela världen för att introduceras till  koreografer och dansare från Sverige, Finland, Danmark, Norge och Island.

Den allra första ICE HOT genomfördes 2010 i Stockholm, och har därefter arrangerats i Danmark, Norge, Finland, och Island.

- Det ska bli underbart att återigen få arrangera plattformen i Stockholm. Vi ser fram emot att få välkomna nordiska, och internationella gäster från hela dansvärlden till vårt hus, säger Johannes Öhman, teaterchef och konstnärlig ledare för Dansens Hus. 

Programmet kommer att arrangeras i samarbete med flera scener runtom i Stockholm.
Exakta datum för när ICE HOT 2026 genomförs är ännu inte bestämt. 

Mer om ICE HOT


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener, Stora och Lilla scen, i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm. Under perioden 2023-2025 renoveras teaterhuset vid Norra Bantorget. Under renoveringsperioden har Dansens Hus sin bas på Elverket, men kommer också att göra samarbeten med andra scener och arenor runt om i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert