2017-09-13 09:41Pressmeddelande

Cristina Caprioli tar "A Line_up" till Dansens Hus

null

Tio dansare och en sångerska ställer sig på rad för att sjunga och dansa sina – och våra – drömmar och rädslor. Den klassiska musikalen A Chorus Line har plockats isär och blivit A Line_up – tralliga låtar, gripande berättelser och swag i otakt. Den 14-15 september visas den på Dansens Hus.

För koreografin står Cristina Caprioli, en av Sveriges mest utmanande och betydelsefulla koreografer. Trots att hon har en kritisk inställning till stereotyper och glittrig yta fascineras hon av musikalgenren. Speciellt gäller det A Chorus Line som var nyskapande för sin tid, då den gjorde det personliga till allmän underhållning. Något som är vardag i dagens dokusåpor och sociala medier, men som då var helt nytt. I stället för en färdig dansföreställning var musikalen en iscensatt uttagning med en rad uppställda dansare som slogs om jobbet i en dansshow. Deras berättelser och livsöden utgjorde grunden för föreställningen.

I A Line_up har Cristina Caprioli tillsammans med en skara kloka dansare iscensatt en helt ny föreställning som bygger på de medverkandes egna fantasier och erfarenheter. Det blir gripande texter, rörelse och musik med swag och groove. Tillsammans dansar de A Line_up, en annan sorts musikal.

- Jag verkar inom vår tids koreografi, och är fascinerad av musikalgenren. Och trots att jag är kritisk mot all ”underhållning” i form av snabb konsumtion, konventionella narrativ, stereotyper och sentimentalt glitter, förundras jag över musikalens underhållningskraft.”, säger Cristina Caprioli.

A Line_up hade urpremiär på Norrlandsoperan i april 2017. Efter föreställningarna på Dansens Hus kommer den nu att gå på turné ut i landet tillsammans med Riksteatern.
___________________________________________________________________________________

Föreställningen är en samproduktion mellan:ccap, Riksteatern, NorrlandsOperan, Regionteatern Blekinge-Kronoberg, Tanz im August/HAU Hebbel am Ufer, Berlin.

___________________________________________________________________________________

PRESSBILJETTER
För pressbiljetter till föreställningarna på Dansens Hus, kontakta pressansvarig Hillevi Berg Niska hillevi.bergniska@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert