2023-11-22 08:14Pressmeddelande

Cirkus Cirkör tillbaka på Dansens Hus med helt nya "Tipping Point"

Manlig akrobat i en handstående posé.Foto: Carlos Zaya

I vår kommer Cirkus Cirkör tillbaka till Dansens Hus. Nu med helt nya föreställningen Tipping Point. I juni 2024 visas den på Dansens Hus Elverket. Biljettsläpp idag!

"Tipping Point —Balancing in a Time of Change" är en cirkusföreställning som utmanar och tänjer på strukturer —våra mänskliga strukturer och vad som håller samman våra samhällen och demokratier. Varför ser de ut som de gör? Vad håller dem i balans?

Fem artister och en musiker utmanar och utforskar stora strukturer på scen genom hårhängning, kinesisk påle, trapets och kontortionism. Men vad händer när den minsta förändringen kan få hela bygget att falla? Vem kommer i kläm och vem ger det frihet? Precis som våra samhällen och demokratier kan det som verkar stabilt plötsligt rasa samman.

För regin står Alexander Weibel Weibel, spanskfödd cirkusartist specialiserad på balansakter, som under åren medverkat i flera av Cirkus Cirkörs produktioner som artist och regissör.

Tipping Point har världspremiär 16 februari 2024 i samband med CirkusMania/CirkusExpo på Riksteatern i Hallunda. Därefter turnerar den vidare till Göteborg, Landskrona, Luleå, Skellefteå, Uppsala, Gävle, Umeå, Falköping, Karlskrona, Eskilstuna, Jönköping för att slutligen landa på Elverkets scen den 7-16 juni 2024.

Biljetterna släpps idag!

MEDVERKANDE

ENSEMBLE:
Sébastien Klink, partrapets
Morgane Stäheli, partrapets
Delia Ceruti, hårhängning & rep
Kalle Pikkuharju, contortion & fotjonglering
Quentin Dubot, kinesisk påle
Axel Fagerberg, musiker

KREATIVT TEAM:
Alexander Weibel Weibel, regissör
Saara Ahola, scenbild & kostym
Matt Horton, riggdesign
Axel Fagerberg, kompositör
Patrik Bogårdh, ljusdesign
Marie Persson Hedenius, dramaturg
Mirja Jauhiainen, regiassistent

 Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener, Stora och Lilla scen, i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm. Under perioden 2023-2025 renoveras teaterhuset vid Norra Bantorget. Under renoveringsperioden har Dansens Hus sin bas på Elverket, men kommer också att göra samarbeten med andra scener och arenor runt om i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert