2024-10-11 12:51Pressmeddelande

BamBam Frost låter barnen hitta sin inre superhjälte

Foto: Märta ThisnerFoto: Märta Thisner

För första gången gör koreografen BamBam Frost en föreställning för barn. I "När jag hoppar skakar marken" är det 6-8-åringarna som ska få leta efter sin inre superhjälte. Urpremiär: 16 oktober på Dansens Hus Elverket.

BamBam Frost: När jag hoppar skakar marken
Spelas på Dansens Hus Elverket. Datum: 16-19 okt. 

Inspirerad av science fiction möts tre dansare i ett lekfullt utforskande av hur känslor som glädje, ilska och empati kan utvecklas till det vi kallar superkrafter. 

Jag tränar på att bli en superhjälte. Jag har märkt att det finns något här inne, i kroppen, som kan förvandla hela mig. Jag kan inte flyga, jag kan inte springa särskilt fort eller klättra på väggar… ännu. Men när det där – som är där inom mig – aktiveras, är det som att jag känner exakt allt hela tiden. När jag dansar blir det vågor på vattnet och när jag hoppar skakar marken. 

Med en bakgrund från Stockholms konstnärliga högskola, där BamBam Frost tog sin kandidatexamen i samtida dans 2013, och pågående studier vid Kungliga Konsthögskolan, fortsätter BamBam att utforska koreografins möjligheter. BamBam Frost debuterade med sitt första helaftonsverk SORRY 2018 och har sedan dess skapat en rad uppmärksammade föreställningar, inklusive So Sorry (2019), YES (2020), dream beam (2023), och immortal summit (2021) tillsammans med Lydia Östberg Diakité. Hennes verk har visats på välrenommerade scener internationellt såsom Arsenic i Lausanne, Kai Theatre i Bryssel, Black Box i Oslo, La Mama i New York och Paralelle Festival i Marseille. BamBam Frosts konstnärskap präglas av lust, lek och fiktion, där dessa teman fungerar som en kompass för att skapa nya koreografiska uttryck. När jag hoppar skakar marken blir nu en möjlighet för unga besökare att uppleva hennes fängslande värld.

MEDVERKANDE
Koreograf: BamBam Frost
Skapat tillsammans med dansare:  Ama Kyei, Ida Holmlund, Alexandra Tveit
Scenografi: Chrisander Brun
Ljusdesign: Chrisander Brun i samarbete med Christoffer Lloyd, baserat på tidigare ljusdesign av Chrisander Brun
Teknik: Angela X
Foto lanseringsbilder samt föreställningsbilder: Märtha Thisner
Producent: BamBam Frost & Nordberg Movement 
Samproduktion: Dansens Hus, Norrlandsoperan
Med stöd av: Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm

___________________________________________________________________________________

INTERVJUER & PRESSBILJETTER
Kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus, susanne.wibert@dansenshus.se



Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener, Stora och Lilla scen, i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm. Under perioden 2023-2025 renoveras teaterhuset vid Norra Bantorget. Under renoveringsperioden har Dansens Hus sin bas på Elverket, men kommer också att göra samarbeten med andra scener och arenor runt om i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert