2022-11-11 07:42Pressmeddelande

BamBam Frost - dubbelt aktuell i höst

På bilden: dansaren och koreografen BamBam Frost i föreställningen YES.På bilden: dansaren och koreografen BamBam Frost i föreställningen YES.

I höst är BamBam Frost överallt! I november och december visas inte mindre än två av hennes verk på scener runt om i Stocholm. 11 november är det urpremiär för helt nya verket ”dream beam” på MDT i Stockholm. I december (8-9 dec) kommer hon till Dansens Hus scen Elverket med sin ”YES”. En soloföreställning – med en gäst.

Innan hon började koreografera sina egna verk hade BamBam Frost en framgångsrik karriär som dansare och hon har arbetat med såväl världsberömda performancekonstnären Marina Abramovich, danska koreografen Mette Ingvartsen, svenska koreograferna Mari Carrasco, Lisa Janbell, Paloma Madrid och Erik Linghede, såväl som med danskollektivet P*fect Dancecompany i mängder av musikvideor, konserter och Melodifestivalen. 2013 tog hon examen från Stockholms konstnärliga högskola med en kandidatexamen i samtida dans.

Och det är i den här eklektiska mixen av mode, reklam, musik, klubbscen och konst som hon fiskar, förädlar och kommer ut med sitt helt egna uttryck. Vi har sett det i hennes debutföreställning ”SORRY” från 2018. Senare i turnéversionen ”So sorry” som gick på turné med Riksteatern. Och i uppföljaren ”YES” som först visades under våren 2022 på MDT och nu kommer till Dansens Hus Elverket den 8-9 december. I "YES" går BamBam Frost in i sitt eget lekland där neonfärgerna aldrig bleknar och hon själv spelar alla roller. Tills … hon får sällskap av en gäst.

Men nu först är det urpremiär med "dream beam" på MDT som står överst på listan. Fyra dansare: Ingrid Mugalu, Lydia Östberg Diakité, Adam Seid Tahir och Paul Adamah skapar "en dans med solar, planeter, elektricitet, kristallhud, prismor, berg och mjukt mjukt mjukare."  .

.....................................................................................................................................

AKTUELLA SPELDATUM

dream beam
11-13 nov på MDT, Stockholm

YES
8-9 dec på Dansens Hus Elverket

.....................................................................................................................................

I MEDIA

”Det är som om BamBam Frost tar in alla fragment och uttryck från såväl voguingkulturen som musikvideor och modereportage, men även från performancekonsten, skakar om dem och gör dem till sina egna på ett imponerande sätt.”
Recension SvD om "Yes"

Pressklipp om "So Sorry
TT GöteborgsPosten 2019-02-18

Gotlands Allehanda 2019-02-23

.....................................................................................................................................

INTERVJUER & PRESSBILJETTER
Kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus, susanne.wibert@dansenshus.se


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert