2017-02-15 14:00Pressmeddelande

Äntligen ett portugisiskt danskompani på Dansens Hus

null

Homeros klassiker Odysséen är föreställningens klangbotten. I tio år kämpar Odysseus med att ta sig hem från Troja. Enögda jättar, sirener och en tripp till Hades; hindren gör honom dödstrött, men längtan hem är starkare.

I Homeros anda klipper och klistrar Carvalho helt vilt i sin föreställning. Vi landar mitt i handlingen och far sedan fram och tillbaka, som ett skeppsbrutet vrak i händerna på vinden och vågorna. En ändlös kamp med blinkningar åt såväl grekisk mytologi som stiliserade barocka målningar och 2000-talets galet uppskruvade puls.

OM TÂNIA CARVALHO

Tânia Carvalho (1976) är Portugals just nu starkast lysande stjärna på danshimlen. Hon startade sin konstnärsbana i punkkollektivet Bomba Suicida och hennes verk rör sig idag mellan koreografi och musik, dans och måleri. Hennes kompani består av klassiskt skolade dansare. Tanja är också en målande konstnär och har dessutom själv komponerat musiken till flera av sina föreställningar.

Föreställningsdatum: 16-17 februari 2017.

INFO & PRESSBILJETTER
Kontakta oss för mer information och pressbiljetter till föreställningarna.
Susanne Wibert, kommunikationschef. E-post: susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert