2018-05-08 12:02Pressmeddelande

Ambra Succi har urpremiär för "LYSSNA"

null

Ambra Succi är tillbaka på Dansens Hus med en helt ny föreställning: LYSSNA.
En brutal street mash-up av verkliga människor om riktiga upplevelser.
Urpremiär fredag 11 maj på Dansens Hus Stora scen.

Hip-hop, film, dancehall, spoken word, popping och house i en melankolisk och starkt personlig föreställning om det oupphörliga våldet som sker runt omkring oss. Ambra Succi, känd från Bounce, har en mäktig tro på en bättre framtid. 

Tillsammans med dansarna Farzad Ahmed, Rebecca Livaniou, Danielle Lundgren, Jennifer Ellen Pacaanas och Nathalie Ifter Salomonsson vill hon nu sätta ljuset på denna ofattliga tragedi, och vad den gör med människorna runt omkring. 

I föreställningen deltar, förutom dansarna, också sångerskan Kristin Amparo med låtarna ”Jag står inte ut men jag slutar aldrig kämpa” och ”Min längtan”.
All övrig musik ska Ambra Succi, för första gången, komponera själv.

- Vi har varit tysta för länge och burit på dessa hemligheter fyllda av skam. Rädslan för hur folk man bryr sig om kommer reagera. Hur de kommer ändra beteende och hur de kommer se en med nya ögon. Men skammen borde vara förövarnas att bära. Och de i omgivningen som inte sett alla rop på hjälp samt varningssignaler och agerat. Dessa monster som nu rör sig fritt i vårt samhälle har vi skapat och bär ansvar för, säger Ambra Succi.
- Jag kämpar än idag trots allt våld jag upplevt, att älska mig själv och att förlåta de som låtit sina demoner gå utöver mig. Vi måste bli mer lyhörda, ha empati och alltid LYSSNA! I slutändan mår vi alla dåligt av våld oavsett form. Både offer och förövare behöver hjälp ut ur mörkret, fortsätter hon.

Ambra Succi: "LYSSNA"
11-12 maj, Dansens Hus Stora scen


..................................................................................................................................................................

MER OM: AMBRA SUCCI

Ambra Succi är född i Helsingfors av en finsk mamma och italiensk pappa. Hon kom till Sverige 1997 för att börja
på Balettakademien. Ambra var en av grundarna till den framgångsrika streetdansgruppen Bounce. Hon är också koreografen bakom bland annat Loreens schlagertriumf Euphoria, rockoperan American idiots, operan Carmen. Utöver alla frilansuppdrag för Sveriges artistelit driver hon dansskolan DIAMBRA och kompaniet Crazy Artist Movement.
På Dansens Hus har hon tidigare visat sin ”Striving to achieve” – en föreställning om Ambras egen livsresa.

MER OM: KRISTIN AMPARO

Sitt stora genombrott fick Kristin Amparo sommaren 2014 med topplistehiten ”Din soldat” som hon skrev och sjöng tillsammans med artisten Albin.
Hon är också den omisskänliga rösten bakom dansmusikhiten “Dance your tears away” av John De Sohn.
Kristin Amparo har arbetat med stora delar av den svenska musikeliten; Nina Persson från Cardigans, Oskar Linnros, Daniel Adams-Rey, Looptroop Rockers, Janne Schaffer och Jon Henrik Fjällgren för att nämna några.
Hon rör sig fritt mellan genres och har varit en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic, med flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo. Samtidigt har hon skrivit musik och uppträtt frekvent med den ultracoola retrosoulgruppen Combo De La Musica, som redan turnerat flitigt runtom i Europa med sin varma, glädjespridande soulmusik.
2015 deltog Kristin Amparo i Melodifestivalen med den kritikerrosade låten “I See You” som senare sålde guld.

Med en bakgrund i bland annat jazzutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan är det inte konstigt att den senaste releasen, det renodlade jazzalbumet ”A Dream” (2015) blev oerhört väl mottagen av pressen.

..................................................................................................................................................................

För intervjuer eller pressbiljetter, kontakta Susanne Wibert, kommunikationschef Dansens Hus.
E-post: susanne.wibert@dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 780 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser. 


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert