2018-04-20 15:16Nyheter

Konsekvensen av #metoo pågår"

null

Veckan har varit fylld av information kring och tankar på hur vi kan gå vidare med arbetet mot sexuella trakasserier - även på vår scen.

Kommissionen mot sexuella trakasserier inom scenkonstområdet har nu presenterat sin slutrapport, ”Ett tillfälle att ta vara på för att skapa förändring”. Självklart var vi på Teaterförbundets presentation i tisdags och har spridit rapporten internt för läsning. Samma dag lånade vi ut vår Lilla scen till #tystdansa och en workshop om det fortsatta arbetet mot sexuella trakasserier i dansbranschen.

Dansens Hus deltog också i seminariet "Efter #metoo - hur går vi vidare?" som arrangerades av kulturutskottet.

Drivkraften att förändra kommer från alla håll. Dansare, koreografer, chefer, fackförbund och arbetsgivarorganisationer vill alla ta tillfället i akt att stärka nolltoleransen mot sexuella trakasserier.

Så också vi som institution. Vårt mål att ingen ska utsättas för kränkande behandling på våra scener.

Därför ser vi över vår jämställdhetspolicy för att ha en uppdaterad grund att stå på. Vi sammanställer tydlig information att kommunicera till kompanier som gästar oss. Vi vill också förändra innehållet i våra kontrakt för att förtydliga att det hos oss gäller nolltolerans vad gäller sexuella trakasserier och övergrepp.


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert