2017-12-15 12:08Nyheter

ICE HOT tar plats i Reykjavik 2018

null

Är du koreograf, dansare eller verksam som danskonstnär inom Norden? Då har du chans att visa upp ditt verk för en publik från hela Norden, världsberömda dansveteraner och nya utövare. Idag startar ansökningsperioden för att få delta vid Ice Hot Nordic Dance Platform 2018 i Reykjavik.

Det nordiska samarbetsprojektet Ice Hot Nordic Dance Platform har som ambition att föra ut ett urval av den främsta nordiska samtida dansen i världen. Projektet startades 2010 på initiativ av bland andra Dansens Hus och har sedan dess växt betydligt i omfattning. Plattformen äger rum vartannat år i en av de nordiska huvudstäderna, nu är det Reykjaviks tur. 

Mellan 12 och 16 december 2018 presenteras ett konstnärligt program, utvalt av en hemlig nordisk jury, med publika liveframträdanden och offstage-presentationer. Idag, 15 december, startar ansökningsperioden för att få delta. Sista ansökningsdatum är 31 januari 2018. Här ansöker du.

Dansare, koreografer och konstnärer verksamma inom  inom den samtida dansen i Norden kan ansöka. Detta gäller även de danskonstnärer som får stöd av nordiska bidragsgivare för sitt utövande och sina produktioner. Vid forumet MORE MORE MORE, så kallade "pitch sessions", ges danskonstnärer möjlighet att presentera pågående arbeten och nya konstnärliga idéer. 

Den gemensamma nordiska plattformen har visat sig vara mycket framgångsrik, vilket har gjort att parterna har utökat och utvecklat samarbetskonceptet ytterligare.

Den unika samarbetsmodellen för de fem organisationerna från fem olika länder med olika uppdrag, finansiella strukturer och modeller, har väckt stor internationellt intresse och inspirerat andra länder att skapa något liknande.


Om Dansens Hus

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för samtida dans från Sverige och hela världen. Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska och internationella scenen. Under 2016 firade Dansens Hus 25 år. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991, vi ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Vi har två scener, Stora scenen med en kapacitet på totalt 766 personer varav plats för 8 rullstolar med 8 följeslagare samt Lilla scenen med en publikkapacitet på 140 platser.


Kontaktpersoner

Susanne Wibert
Kommunikationschef
Susanne Wibert